FOTO Motivarea sentinței în procesul pierdut de Prefectură cu Primăria! Notă proastă pentru Niță și juriștii din subordine…

Motivarea sentinței din procesul deja pierdut, la Contencios, de Prefectură în fața Primăriei (pe tema HCL referitoare la parcări) dă o notă deloc plăcută și prefectului Adrian Niță dar și juriștilor din instituția Prefecturii (pentru că e previzibil că Niță va spune că el nu e licențiat în Drept și că a mers pe mâna și argumentelor subordonaților).

În mai multe puncte din motivare, instanța demontează acuzele aduse de Niță (și prin sesizarea instanței dar și în discursul public), reținând că
– sesizarea Prefecturii a fost una incorectă în raport cu adevărul. Adică în sesizare se făcea vorbire de o formă inițială de HCL, corectată deja prin alt HCL până la momentul depunerii sesizării. Altfel spus, juriștii Prefecturii au reclamat – și prefectul Niță a semnat – o sesizare care se referea la un act administrativ care nu mai area valid în integrum pentru că deja fusese modificat fix cu ce ceruse Prefectura:

– anumite vicii reclamate de Prefectură, reale, nu erau însă de natură a duce la abrogarea HCL. Adică a fost vorba de vicii minore, de formă:

Instanța punctează și faptul că cei de la Prefectură au făcut o confuzie (voită?) între înființarea serviciului de parcări (din 2002) și organizarea acestui serviciu, ceea ce e cu totul altceva, din 2022:

Judecătorii au punctat și faptul că nu a existat o vătămare a vreunor drepturi, altfel spus, onor Prefectura s-ar fi băgat cam ca musca în lapte:

Condiționarea locului de parcare cu plată de funcționalitatea mașinii (ITP) este, de asemenea, considerată de magistrați ca fiind o ingerință legitimă atâta timp cât locurile de parcare din Piatra Neamț (ca mai în toate orașele) nu acoperă totalul solicitărilor:

Sentința pentru care a fost emisă această motivare este cea de mai jos

Facem precizarea că această sentință nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs (probabil Prefectura a și făcut asta).
Dacă instanța superioară va menține aceeași sentință, prefectul Adrian Niță este obligat la niște explicații publice, atâta timp cât demersul lui a pus gaz pe foc peste o situație și așa problematică.
Și mai este obligat prefectul să ia și niște măsuri împotriva propriilor juriști care l-au sfătuit la așa demers.
Dacă în condițiile respective (pierderea și a procesului de la instanța superioară), prefectul nu va anunța public ce măsuri a luat împotriva juriștilor care l-au împins la astfel de acțiuni, atunci opinia publică poate pune în balanță inacțiunea sa cu acuzele aduse la momentul respectiv, cum că Prefectura este folosită ca armă de răzbunare politică.

Mai jos, integral, documentele cu ultimul termen și motivarea care conține punctele de vedere ale celor două părți (Prefectura și Primăria) și, pe ultimele 4 pagini, argumentația magistraților:

Daniel Vinca

One thought on “FOTO Motivarea sentinței în procesul pierdut de Prefectură cu Primăria! Notă proastă pentru Niță și juriștii din subordine…

Comments are closed.