FOTO Irina Margareta Nistor, EXTRATERESTRU la “Filmul de Piatra”

Irina Margareta Nistor este extraterestru – dezvăluirea este făcută de Andrei Dăscălescu, “sufletul” Festivalului Filmul de Piatra care a ataşat şi o probă foto: “Astazi, la Filmul de Piatra, cu vocea filmelor, Irina Margareta Nistor. Eu dintotdeauna am banuit-o ca e extraterestra, dar abia la festivalul nostru am desconspirat-o”.

11903818_1044238475608994_5179968573380834441_n

În afară de fotografie, şi vocea din clipul de promovare a festivalului este, de asemenea, un indiciu:

Ieri, cunoscuta realizatoare radio-tv şi critic de film a participat la două evenimente găzduite de Ceainăria Teaz în cadrul Festivalului: “intalnirea cu Irina Margareta Nistor si vernisajul expozitiei Essential Street, de Vlad Eftenie”. Imaginile de mai jos sunt expresive:

Tot ieri a început şi competiţia propriu-zisă din Festival, filmele selectate în acest an rulând la Cinematograful Dacia-Panoramic.

Juriul acestei ediții:

  • Irina Margareta Nistor a lucrat ca traducător de programe tv în perioada comunistă, fiind recunoscută pentru dublarea a peste 3000 de filme pe casete importate ilegal în România. În prezent, are o activitate prolifică în cinema-ul autohton, ca realizatoare de emisiuni specializate la radio și tv, critic de film și selecționeră a festivalurilor DaKino și Anonimul.
  • Andra Radu este Development Manager și Creative Producer la HBO România. În trecut, a facut parte din departamentul de dezvoltare al MediaPro, unde a lucrat în telemanagement și la dezvoltarea de scenarii, adaptări de carte și proiecte de cinema.
  • Hypno este unul dintre cei mai prolifici și apreciați realizatori de videoclipuri și reclame. Recunoscut pentru meșteșugul vizual, Hypno realizează atât videoclipuri pentru formații românești precum Subcarpați, OCS, We singing colors sau Lucia, cât și diferite spoturi fashion sau pentru brand-uri precum Pepsi, Samsung, Oriflame, Anim’est. Momentan lucrează la primul său scurtmetraj.
  • Cristi Mărculescu este critic de film, absolvent UNATC, programmer TIFF, redactor și colaborator pentru diverse reviste și publicații. Este recunoscut pentru critica sa acidă și, în același timp, spumoasă, dar și pentru afinitatea sa față de filmele fantastice.
  • Bogdan Șerban este realizator de emisiuni radio. În prezent e de ascultat la Tanănana în Exit Room, dar e cunoscut pentru Guerrilla Log Out și Guerrilive. Este vocea care pune întrebări incomode invitaților săi, îți face recomandări cu cele mai importante evenimente, și e cel care a făcut populare sesiunile de concerte acustice și electrice live, la radio.
  • Vlad Eftenie este fotograf și lector al Universității de Arhitectură și Urbanism din București. Cunoscut ca fotograf urban și de arhitectură, este câştigător al secţiunii Open Low Light din cadrul Sony World Photography Awards și al titlului Urban Photographer of the Year în 2011. A inițiat numeroase ateliere de fotografie urbană/street/de arhitectură în mai multe orașe din România.
  • Victor Purice este membru de onoare al juriului din acest an. Și-a dedicat viața cinematografului Dacia din Piatra Neamț, încă de la înființare, din anii ’70. De ani buni luptă pentru supraviețuirea singurului cinematograf din oraș, dând adeseori cu șpaclul și bidineaua în așteptarea retehnologizării și renovării promise de autorități. Este personaj principal al documentarului „Cinema, mon amour”, care va apărea la sfârșitul anului.

V.N.

Lasă un răspuns