FOTO Incendiul de la „Brutăria lui Covasan”, localizat de voluntarii de la Bicazu Ardelean! „Au acţionat cu mult curaj!”

Veşti bune vin dinspre Dămuc acolo unde în urmă cu vreo oră începuse să ardă Brutăria unei firme a familiei actualului primar, Anton Covasan. Până la ajungerea pompierilor militari de la ISU Neamţ (Detasamentul Piatra Neamt), incendiul a fost localizat de pompierii volutari de la SVSU Bicazu Ardelean care au ajuns foarte repede la faţa locului.

Citeste si: ACUM! Arde brutăria actualului primar de la Dămuc!

„Domnule, băieţii aceştia au dat dovadă de un curaj fenomenal, s-au căţărat pe clădirea care e formată din parter plus etaj mansardat fără nicio frică şi au intervenit exact când trebuia”, ne-a declarat un martor ocular. Patronii firmei trebuie să mulţumească şi Sfântului Ilie pentru că intervenţia pompierilor voluntari (şi ulterior şi a celor profesionişti de la ISU Neamţ, care lichidează incendiul) a fost ajutată şi de o boare de ploaie care s-a abătut în zonă.

La o primă estimare a fost afectat doar acoperişul (circa 150 mp), dar urmează ca proprietarii şi experţii ISU să facă o inventariere completă şi să determine şi cauza de la care au pornit flăcările.

Citeste si: ACUM! Arde brutăria actualului primar de la Dămuc!

D.V. – foto: amator