FOTO: Fotbal cu pitici dar cu maximă dăruire – Cupa Juniorului – Roznov

Fotbalul mare nu ar trebui să fie etichetat nici în funcţie de vârstă şi nici de resursele financiare allocate – au demonstrat-o, sâmbătă, pe Stadionul Bradul Roznov cei peste 100 de fotbalişti de la cele 8 echipe de de copii (max. 14 ani, respectiv max. 12 ani) participante la Cupa Juniorului (ediţia a 3-a).

Puştii din Roznov (două echipe), din comunele vecine Borleşti şi Rediu dar şi din judeţul vecin (de la Buhuşi şi Bacău) au arătat în meciurile jucate că toţi sunt campioni la determinare, implicare, dorinţă de victorie, seriozitate şi muncă.

Păcat că nu au asistat la aceste meciuri, ca spectatori, jucători seniori din Neamţ sau din alte judeţe că ar fi luat o meditaţie pe cinste: puştii nu au sărit nici la bătaie la arbitri, nu au simulat sau cerşit faulturi, nu au minţit fotbalul şi nici nu s-au tăvălit pe jos aşa cum fac unii seniori de zici că după fiecare contact cu adversarul i-ar fi călcat marfarul. Asta nu înseamnă că “nu au pus osul”, cum se zice: au alergat chiar şi după mingile imposibile, nu s-au ferit de contactul cu adversarul (ba, uneori, ziceai că ies scântei din apărătorile de pe gleznă), într-un cuvânt au arătat fotbal – şi peste toate, efortul lor a fost pe o căldură caniculară, de peste 30 de grade.

Competiţiile sunt însă nedrepte în astfel de situaţii pentru că respectând regulile anunţate, stabilesc clasamente în care există un singur loc 1.

CLASAMENT Grupa I – 4 echipe  (2001 si mai tineri) 

1– BRADUL ROZNOV (antrenor Anghel Marius)
2– VIVA ACTIV BUHUSI (antrenor Parfenie Ghe.)
3– SCOALA BORLESTI ( prof. Constantin Cristinel)
4– SCOALA REDIU (prof. Urda Lucian)

Grupa II (2003 si mai tineri)

1– SPORTING BACAU (antrenor Ganea Florin)
2– BRADUL ROZNOV (antrenor Anghel Marius)
3– AEROSTAR BACAU (antrenor Cioanca Vali)
4– VIVA ACTIV BUHUSI (antrenor Ionut Stet). 

Această Cupă a ajuns la ediţia a treia, una deja interjudeţeană după câte se vede. Iniţiatorul şi sufletul compeţiţiei este profesorul de educaţie fizică Marius Anghel (din Roznov dar cu catedră la Mărgineni), fost jucător de fotbal şi care arată astfel că “aşchia nu sare departe de trunchi” (tatăl său fiind cunoscutul portar şi antrenor Puiu Anghel).

“Nu poţi să nu te bucuri după o astfel de zi în care simţi efectiv împlinire. Şi ca antrenor, trebuie să recunosc, copiii mei luând locul 1 la o categorie şi locul doi la cealaltă, dar şi ca organizator. Nu au fost contestaţii ale rezultatelor, nu au fost accidentări serioase, deci activitatea şi-a atins menirea şi asta e cel mai important că, împreună cu colegii care antrenează celelalte echipe dar şi cu cei care au dat o mână de ajutor la organizare am arătat că sportul e important pentru tânăra generaţie, că face parte din sănătatea copiilor dar şi din educaţia lor pentru viaţă. Nu e uşor să organizezi în aceste vremuri o Cupă cu opt echipe participante dar cu implicare şi cu sprijin uite că se poate… Se mai poate… Şi de aceea le mulţumesc încă o dată celor care au sprijinit această acţiune”, a spus Marius Anghel.

Organizatorul competiţiei a fost AS Bradul Roznov iar suportul a fost asigurat de: Aqua Parc SRL Roznov, Primăria Roznov, deputatul Constantin Moisii, Viorel Miron, Viorel Cimpoeşu, Doru Popa, Titi Balaşa, Constantin Ostahie, Nelu Florea, Gelu Amarinei, Terasa Şura Bradului, Depozitul Vinca, AJF Neamţ. 

D.V.

 

 

2 thoughts on “FOTO: Fotbal cu pitici dar cu maximă dăruire – Cupa Juniorului – Roznov

  1. buna seara…din pura curiozitate…il cunoaseti pe Puiu Anghel (tatal meu) ca ar dori sa stie mai exactde unde vin aceste cuvinte frumoase…multumim

Lasă un răspuns