FOTO: Elevii din Neamț, salvatori la dezastre/ Concurs


Treizeci și una de echipe de elevi de gimnaziu și două echipe de liceeni s-au aliniat în această dimineață la startul competiției intitulată „Cu viața mea apăr viața” – etapa locală. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Sălii Polivalente din Piatra Neamț și i-a strâns la un loc pe școlarii din toate comunele din zona Piatra Neamț, până la granița cu județul Bacău.
Concursul pe teme de protecție civilă a fost organizat pe două probe. Prima – cea teoretică – a urmărit verificarea nivelului de cunoștințe pe care elevii le-au dobândit, acestora fiindu-le cerut să răspundă la o serie de întrebări.
Partea practică a vizat capacitatea școlarilor de a interveni rapid și eficient pentru salvarea de vieți omenești în eventualitatea unei situații de urgență. Unul din testele pe care au trebuit să-l treacă a fost transportarea pe targă a unui rănit, într-o cursă contra cronometru, din care n-au lipsit nici obstacolele.


Cei mici, supravegheați îndeaproape de profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor, au intrat rapid în rol. Chiar dacă a fost vorba doar de un exercițiu, au dat dovadă de maximă implicare și și-au luat foarte în serios misiunea de salvatori.
În organizarea concursului s-au implicat și voluntarii SMURD Neamț, cei care se pregătesc să devină salvatori cu acte în regulă.
„Primele trei clasate vor lua parte la faza județeană a competiției, care va avea loc în perioada mai-iunie, urmând ca mai apoi cei care vor trece și de această etapă să reprezinte județul la faza pe țară”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Zilele trecute, același concurs a fost organizat și pentru școlarii din zona Târgu Neamț și Roman, care și-au desemnat deja câștigătorii

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns