FOTO Drumul asfaltat care duce la pârtie, surpat de inundații!

Strada din Piatra Neamț care duce la baza Pârtiei de schi a devenit impracticabilă pe un tronson cu lungimea de 10 metri care după ploia torențială de aseară s-a surpat. Este vorba despre Strada Vasile Conta iar locul prăbușit efectiv este în panta de după Biserica Sfântul Nicolae, după a două curbă (cea la dreapta) de după lăcașul sfânt.

Practic drumul asfaltat a fost sfârtecat de de două secționări, una longitudinală și una transversală. În cea longitudinală intră lejer un picior de om până la genunchi iar cea transversală s-a soldat cu prăbușirea unei porțiuni de drum la o adâncime de mai bine de jumătate de metru.

Aseară la Piatra Neamț a fost o ploaie torențială de peste 60 l/mp (unii spun chiar de 80 l/mp) care a adus zeci de tone de nămol de pe versanții învecinați pe mai multe străzi din oraș și chiar și în ștrand. Au fost afectate și gospodării, ISU Neamț intervenind la mai mult case și subsoluri pentru evacuarea apei.

Dar cel mai crunt efect este surparea acestei străzi care a mai avut probleme și cu alte ocazii. Iar dacă accesul la pârtie nu pune acum o presiune mare pe autorități (fiind extrasezon), problema reală este că după zona surpată sunt proprietăți private și chiar case la care oamenii nu mai pot ajunge acum cu mașinile. Și, de asemenea, în caz de o urgență, nici autospecialele ISU sau Ambulanței nu au acces la acele locuințe.

Daniel VINCA

One thought on “FOTO Drumul asfaltat care duce la pârtie, surpat de inundații!

  1. Tot namolul scurs de pe Cozla este rezultatul defrisarilor prilejuite de „investitia” cu partia de schi!Ar trebui procedat de urgenta la reimpadurirea zonei si renuntarea la proiectul imbecil marca Pinalti-Udrea!

Lasă un răspuns