FOTO Coadă de ambulanțe cu pacienți și suspecți Covid în curtea Spitalului Județean

Coadă de ambulanțe în curtea Spitalului Județean Neamț, cu pacienți confirmați sau suspecți Covid – imaginile de mai sunt au fost realizate ieri după-amiază și au ajuns la Redacția Vestea prin intermediul unui cititor.

7 ambulanțe stau la coadă, în zona intrării Triaj UPU.

Aseară, datorită acestei situații, ISU Neamț a anunțat amplasarea a 2 corturi în care ar urma să staționeze pacienții aduși până intră pe flux (teste, analize etc).

Fără a nega nici actuala problematică COVID și nici creșterea numărului de cazuri care ajung la spital, pe de altă parte, din relatările celor ajung în unitatea sanitară rezultă că în unele cazuri (subliniem UNELE) și factorul uman (angajații spitalului) lungește procedurile incipiente de diagnosticare. Și nu e vorba de cei de la UPU ci (apropos de faptul că un testat blochează un salon întreg, care urmează apoi a fi dezinfectat și ținut blocat o perioadă scurtă) de rapiditatea cu care sunt făcute procedurile de re-operaționalizare a acestor saloane pentru suspecți.

Mai clar, sunt voci care acuză că, în continuare, UNII angajați ai spitalului nu își fac munca pentru care sunt plătiți, eficient și la timp, și se ajunge la astfel de situații fix ca atunci când oamenii erau ținuți cu orele în curtea spitalului (Imagini de coșmar! Pacienți ținuți ca vitele, sub cerul liber, ore întregi, în curtea Spitalului Județean!,Continuare la „Pacienți ținuți ca vitele în curtea Spitalului”: Cu perfuzia în mână sub cerul liber; sânge și urină, recoltări pe scaun sau între tufe!).

Vom reveni cu detalii.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns