Fostul viceprimar Teodorescu, despre pândacii stâlpi de cafenele: „”Azi l-am făcut pe ăla! Vă sună cunoscut?”

Pândaci! Stâlpi de cafenele care stau, se uită la cei care construiesc, muncesc, fac ceva şi ei au doar rolul de cârcotaşi. De a vâna o greşeală – aceasta este tipologia luată în vizor de fostul viceprimar (actual consilier local) PNL, Constantin Teodorescu.
Teo – cum îi spun amicii – este înscris în cursa internă a PNL Piatra Neamţ pentru desemnarea viitorului candidat liberal pentru funcţia de primar al capitalei de judeţ şi, de ceva timp, a început să publice un fel de serial cu mesaje care oscilează între civic-comunitar şi motivaţional. Într-unul din aceste episoade, Teodorescu surprinde şi psihologia pândacilor.

<<La pândă!
Cum fac unii să fie ”frumoși și deștepți”? Foarte simplu, stau liniștiți! Observă! Restul să muncească și cum fac o greșeală, hop și ei! Atunci să vezi ce vocali devin! 
Ai văzut? Nu e în stare să facă nimic, vai de capul lui! Uită-te la mine ce mâini frumoase am, privește la cămașa mea apretată! 
Pe aceștia îi găsești stând liniștiți la o cafea pe terasă, așteptând ca cineva să facă o mișcare greșită. În acel moment ies la atac și imediat dau cu el de pământ, evident cât este la pământ, pentru că altfel puterile lor nici nu există.
Oare cum să-i denumești pe acești băutori de cafele? Poate oameni cuminți, răbdători, care stau la locul lor, aș spune în coșul de gunoi al omenirii? Sau mai bine pândaci? Hiene?
Greu de spus dar foarte ușor de recunoscut. Sunt mereu veseli, binevoitori, plini de viață. Chiar îmi imaginez seara când merg la culcare cum adorm plini de o satisfacție cel puțin ciudată. ”Azi l-am făcut pe ăla, și pe ăla, mâine e rândul celuilalt”!
Vă sună a ceva cunoscut? Trăiesc printre noi?
Poate au nevoie să-și ia notițe!>>, spune Teodorescu.

Deşi fostul fostul viceprimar nu face referire directă la personaje politice, rândurile de mai sus, inclusiv pasajul referitor la ipocrizie (<<Sunt mereu veseli, binevoitori, plini de viață. Chiar îmi imaginez seara când merg la culcare cum adorm plini de o satisfacție cel puțin ciudată. ”Azi l-am făcut pe ăla, și pe ăla, mâine e rândul celuilalt”!>>) trimit şi spre partidele din Neamţ care sunt populate şi cu astfel de specimene. Ba, la o privire mai atentă, nu ar fi vorba doar de adversari politici de alte culori politici ci e foarte posibil ca în descrierea făcută de teodorescu să se regăsească şi unii colegi de ai săi, din PNL Piatra Neamţ.

D-V-

One thought on “Fostul viceprimar Teodorescu, despre pândacii stâlpi de cafenele: „”Azi l-am făcut pe ăla! Vă sună cunoscut?”

  1. Decat sa stea la panda, mai bine si-ar pune comisionarii de la Publiserv sa termine naibii odata lucrarea de pe Fermelor, in apropierea benzinariei Socar. Dupa ce strada Fermelor este utilizata drept sosea de centura/ocolitoare, sunt mereu cozi formate de masini grele si turisme care vor sa evite aglomeratia din oras. Incercati, dle Vinca, sa intrebati si sa fotografiati bataia de joc a Publiserv care de peste o luna isi bate joc de toata lumea. Au sapat cateva gropi si de peste o luna de zile au instalat in bataie de joc un semafor mobil spre disperarea soferilor. Primarul nu trece pe acolo? Nesimtitilor, nu sunteti in stare sa faceti o reparatie si sa redati traficului banda de circulatie? Noi suntem idiotii de la care cereti taxe si impozite si trebuie sa suportam incompetenta, nesimtirea, sfidarea voastra? Aveti sute de angajati in primarie si nu vede nimeni ca va bateti joc de noi? Bine ca faceti parc in Valeni. Peste putin timp veniti si ne cereti votul, lua-v-ar naiba de nemernici.

Lasă un răspuns