Fostul primar Arnăutu de la Tg. Neamţ candidează din nou, dar în… comuna lui Arsene!

Şoc în politica nemţeană! Decebal Arnăutu, fostul primar de la Târgul Neamţ (învins în alegeri în 2012 de „actualul” Daniel Harpa) candidează din nou la primărie, dar nu pentru cea pierdută. Arnăutu a fost validat acum câteva zile de Comitetul Executiv PNL Neamţ drept candidat pentru funcţia de primar din… comuna Grumăzeşti.

Dincolo de faptul că la Tîrgu Neamţ, pentru funcţia de primar candidează actualul vice, Traian Humulescu, candidatura lui Arnăutu la Grumăzeşti are şi o simbolistică aparte: e comuna natală a deputatului Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, cel pe care Arnăutu l-a învins, la Tîrgu Neamţ în 2008 în bătălia pentru locale dar care, în 2012 a fost principalul susţinător al învingătorului Daniel Harpa.

Mai puţin cunoscut e faptul că Grumăzeşti este şi comuna natală a lui decebal Arnăutu.

Un alt amănunt interesant: comuna respectivă este condusă în acest moment de un fel de binom dinastic, adică de primarul (PSD) Constantin Mătasă şi de un viceprimar cu acelaşi nume care nu este nimeni altcineva decât… fiul primarului.

Decebal Arnăutu a văzut lumina soarelui în comuna condusă de tată şi fiu, în urmă cu 64 de ani, în ziua de 1 mai, dată la care, în acest an şi-ar putea organiza lansarea candidaturii de primar.

Deşi în marketingul şi organizarea politico-electorală sunt uzuale expresiile „mortul de la groapă nu se mai întoarce!” sau „despre morţi numai de bine” atunci când se vorbeşte despre candidaturilor unor foşti primari, există şi excepţii de la această regulă. Una este tot în Neamţ unde fostul primar de Piatra Neamţ, Ion Rotaru (după două mandate şi înfrângerea suferită în faţa lui Gheorghe Ştefan în 2004), în 2008 a jucat pe cartea „Întoarcerea fiului risipitor” în comuna sa natală, Alexandru cel Bun şi a câştigat. Rotaru este acum la al 2-lea mandat de primar la Alexandru cel Bun şi va candida pentru al 3-lea.

arnautu (3)

Arnăutu a avut 3 mandate la Tîrgu Neamţ şi acum încearcă să-l obţină pe primul în comuna natală şi a sa dar şi a adversarului său „de moarte”, Ionel Arsene.

La lansarea candidaţilor PNL neamţ pentru alegerile locale, eveniment la care au participat şi co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, Decebal Arnăutu a fost printre puţinii liberali nemţeni care au luat cuvântul la tribună. El a stat în primul rând de pe scenă, la doar două scaune distanţă de Alina Gorghiu şi lângă Gheorghe Flutur.

D.VINCA

cop arnautu

Lasă un răspuns