Fostul directorul analfabet de la Publiserv (susținut de binomul Chitic-Bîrjoveanu) acuză: „SAU SIFONAT BANII LA PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ!” (sic!)

„SAU SIFONAT BANII LA PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ!” (sic!) – asta acuză, vocal, Valentin Ciobanu, fost consilier local PNL și fost director general Publiserv (susținut din greu, public, pentru funcția respectivă de Dragoș Chitic, primar și președinte PNL Piatra Neamț la acel moment și de către Romel Bîrjoveanu, consilier local, liderul grupului PNL din CL Piatra Neamț, fost prim-vicepreședinte PNL Neamț).

Chiar dacă Ciobanu se află ca de obicei în dușmănie cruntă cu Limba Română (tipic analfabet funcțional parvenit în politică și administrație), funcțiile deținute în mediul politico-administrativ din Piatra Neamț, momentele în care defila defila de puterea liberală de la Piatra Neamț (care i-a și oferit funcția de la Publiserv când omul devenise incompatibil cât China pentru nesimțirea – juridică! – de a vinde produse de la firma proprie unităților subordonate Primăriei), pozele rămase prin arhive când ba dădea palma cu Chitic ba zâmbea alături de Bîrjoveanu, pot sugera că o fi având ceva argumente sau informații.

Evident că rămâne retorică întrebarea de ce Ciobanu nu a vorbit despre bani publici sifonați atunci când stătea pe terase cu cei care conduceau (direct sau prin CJ) Primăria Piatra Neamț?

Cert este că un anume cuvânt din mesajul fostului lider PNL pietrean („POPICELOR”), scris așa, cu majuscule și cu ghilimele pare interesant și poate duce cu gândul spre diverse afaceri (obiectul afacerii? numele firmei? numele vreunui patron?) dar eventuala metaforă nu face decât să demonstreze – încă o dată! – și o anume doză de lașitate a acuzatorului care nu spune adevături până la capăt ci se joacă cu astfel de aserțiuni pe facebook. Poate ca să pară interesant, poate ca să nu uite lumea de el, că tot se apropie alegerile…

Cât privește competența managerială a analfabetului funcțional care a fost cocoțat de binomul Chitic-Bîrjoveanu în fruntea firmei Publiserv, articolul din TVM Neamț (care a publicat și foto cu postarea mărteață de mai sus) despre pîrjolul lăsat în urmă la această societate de către priceputul și corectul Ciobanu este mai mult decât edificator:

Cititi PUBLISERV ABIA ÎȘI TRAGE SUFLETUL DUPĂ INVESTIȚIILE DIN PERIOADA FOSTULUI DIRECTOR CIOBANU, DEVENIT ÎNTRE TIMP ”LUPUL MORALIST”

Reamintim că aflat sub o decizie ANI care îl declara incompatibil, Ciobanu a fost plasat imediat de PNL Piatra Neamț, la acel moment, în funcția de director general Publiserv. Beneficiind de schimbarea majorității din CL (prin bascularea PMP din siajul cu PSD-ALDE spre susținerea PNL), consilierii liberali au votat înlocuirea membrilor AGA, au urmat pe aceeași suveică, modificări și în CA-ul care, prompt, l-a numit pe Ciobanu.
Reamintim, de asemenea, că AGA Publiserv este formată din consilierii PNL de Piatra Neamț, Mihai Obreja și Paul Pintilie. Practic, cei doi consilieri sunt cei care au dus la îndeplinire dorința binomului Chitic-Bîrjoveanu de a-l pune pe Ciobanu director la „vai de ea” firma Publiserv.

Daniel VINCA

Nota Bene – Dacă și un copil de clasele primare știe cum se scrie corect „SAU SIFONAT” (sic!), probabil că deja ar fi o adevărată tortură pentru „intelectualul” cu care PNL Piatra Neamț a binecuvântat comunitatea să mai afle că respectiva construcție gramaticală nu recomandă verbul la diateza reflexivă ci la cea pasivă. Că banii – dacă e așa cum spune Ciobanu – nu „s-au sifonat” singuri ci „au fost sifonați”.

Lasă un răspuns