Fostul deputat Rogin se reorientează: „Rață” cu PER

Fostul deputat de Neamț Marius Rogin (două mandate, cu PD și apoi cu PDL) se reorientează politic spre P.E.R., după cum anunță Mesagerul de Neamț.

Mutat în București după ce a pierdut bătălia pentru un nou mandat, trecut și pe la PNL (înainte de fuziunea cu PDL) unde a fost apoi co-președintele unei organizații de sector de București (unde s-a lăsat cu ședințe cu scântei), retrgradat apoi din funcția de președinte de organizație de sector după rezultate mediocre, Marius Rogin ar fi acum „omul care conduce organizația București a Partidului Ecologist Român”, menționează sursa citată.

Pentru cei care nu știu, PER este un partid de buzunar despre existența căruia oamenii află din 4 în 4 ani, care acționează drept „iepure” pentru unii sau alții (mai ales pentru PSD) și în care își mai găsesc locul în astfel de situații candidați de meserie care devin indezirabili ]n anumite echipe politice.

Cum, la Neamț, PER nu a excelat niciodată în a obține rezultate dacă nu notabile măcar de remarcat, este de presupus că Rogin fie va ajuta, fie va dori să aibă și organizația județeană nemțenă sub influența lui. Așa că rămâne de văzut dacă Rogin nu va face un implant în PER Neamț cu foști aghiotanți de ai săi, din perioada în care era lider PDL sau dădea o pâine unora, la cabinetul său parlamentar…

CV-ul politic al celui alintat drept „Rață” (de foștii colegi sau amici) e unul interesant. A început ca șef PNR Neamț (partid al lui Virgil Măgureanu), după care s-a trezit în PD, fix când dreapta românească se unea anti-PSD (alianța D.A.). Și prinde un loc eligibil pe lista pentru alegerile parlamentare.
Prin fuziunea PD cu PLD ajunge în PDL-ul ce avea să fie condus de Gheorghe Ștefan iar când s-a trecut la alegeri pe colegii, s-a lipit de cel de la Tîrgu Neamț și zona adiacentă. A făcut astfel echipă cu primarul Arnăutu de la Tîrgu Neamț, au câștigat în 2008 dar au pierdut amândoi peste 4 ani (în vară și toamna lui 2012).

 


Atât de atașat a fost de colegiul resectiv și de județul Neamț încât, a
poi, la scurt timp, a migrat total la București. S-a înscris în PNL înainte de fuziunea cu PD. A fost plasat în fruntea unei organizații de sector dar după certuri, scandaluri și rezultate proaste, lăsat fără funcția de șef și fără speranța de a fi candidat la primăria respectivă în 2016, a intrat într-un profund con de umbră.

 


A reapărut acum, că tot e perioadă pre-electorală ca șef PER București și, probabil, va avea misiunea de a rupe din voturile Dreptei Unite care dă candidați unici la București.

Mai multe despre cariera politică, viața și scandalurile care au marcat CV-ul lui Rogin puteți citi AICI, întrun articol din zch.ro, scris la momentul în care PDL-istul tocmai își descoperea valențele legate de PNL.

D.V.

Lasă un răspuns