Fostul deputat Ioan Munteanu, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare! Pentru spălare de bani și trafic de influență!

Sentință devastatoare pronunțată pe deta de 2 noiembrie 2020 împotriva fostului deputat (PSD) Ioan Munteanu de către Tribunalul București, prima instanță care l-a judecat: 6 ani (pedeapsă contopită) pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare de bani.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile cu apel.

Fostul deputat (și fost președinte al PSD Neamț) Ioan Munteanu a fost acuzat de procurorii DNA Ploieşti că a cerut 400.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea Hidroelectrica – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa în vederea deblocării unor plăţi.

Conform minutei ședinței de judecată, Ioan Munteanu a primit cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi cinci ani şi jumătate pentru spălare de bani. Cele două pedepse au fost contopite în sentința cea mai aspră, judecătorii adăugând și un spor de 6 luni, rezultând astfel pedeapsa finală de 6 luni de închisoare.
De asemenea, instanța a adăugat și pedepse accesorii (pentru perioada detenției dar și 3 ani după aceea, de a fi ales sau de a ocupa funcții de conducere în instituții de stat).

Ioan Munteanu a candidat acum 4 ani pe locul 1 pentru Camera Deputaților, a primit mandatul de parlamentar dar a demisionat din parlament atunci când a fost trimis în judecată.
La alegerile care vor avea loc pe 6 decembrie, fiul acestuia (fost secretar de stat) candidează de asemenea, tot pe lista PSD, pe locul 3 pentru Camera Deputaților, loc considerat eligibil.

Mai jos, minuta sentinței:

D.V.

 

Lasă un răspuns