Fostul consilier și pseudo-Justițiar Misăilă, CONFLICT DE INTERESE! Și-a votat prețul terenului concesionat de la Primărie!

Cătălin Misăilă (fost consilier local de Piatra Neamț) a fost declarat și el în Conflict de interese administrativ de către ANI după ce a reușit „performanța” de a vota prețuri pentru terenurile municipalității concesionate drept terase, în condițiile în care el, ca patron de cârciumă, avea o astfel de terasă și, în scurt timp, a și făcut un contract nou.

<CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de consilier local, a votat la data de 28 noiembrie 2018 pentru adoptarea Hotărârii C.L. Piatra Neamț, în baza căreia s-a menținut valoarea chiriei la nivelul anului 2018 a terenului aflat în proprietatea Municipiului Piatra Neamț închiriat ulterior, în anul 2019, de societatea comercială la care persoana evaluată a deținut, în perioada respectivă, calitatea de asociat iar soția acestuia calitatea de asociat, cea de angajat și funcția de administrator.

MISĂILĂ IOAN CĂTĂLIN avea un interes personal în aprobarea Hotărârii C.L. întrucât avea posibilitatea de a prefigura obținerea unui beneficiu pentru sine și soție, având în vedere faptul că în perioada 2016-2018, terenul respectiv fusese închiriat de societate, în vederea amenajării unei terase comerciale provizorii.

Persoana evaluată a încălcat prevederile  art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și ale art. 75, lit. a) și b) și art. 77 din Legea nr. 393/2004>, spune ANI într-un comunicat remis astăzi, referitor ma mai mulți (foști) aleși locali aflați în situații de incompatibilitate sau conflict de interese.

Din același comunicat reiese că Misăilă a depus la ANI un punct de vedere în apărarea sa, neconvingător pentru inspectorii de integritate.

Într-o declarație dată pentru Mesagerul de Neamț, fostul consilier local spune foarte relaxat că a ajuns în situația respectivă pentru că habar nu avea de lege: <pur si simplu nu am realizat că ar putea genera un conflict administrativ”.

Mai mult, în loc să-și asume bărbătește eroarea majoră, el se consideră un fel de victimă a unor conspirații secrete: ”Deranjam în consiliu cu proiectele. Parcări, locuri de veci pt pensionari gratuite, transport elevi gratis, desființarea societăților, punerea pe siturile societățile CL toate cheltuielile, burse pentru elevii meritorii, reducerea tarifelor la parcări și multe multe altele, oprirea de la vânzare a centralelor termice, zoo, drumul pe Cozla, publicarea veniturilor directorilor societăților cu bonusuri și etc.”

În realitatea, interpelările sau „proiectele de proiecte” ale lui Misăilă au fost doar abordări gălăgioase, populiste, fără efect. Fost consilier PPDD (primul mandat), apoi ALDE, Misăilă a votat când cu o tabără când cu alta din CL, în funcție de motivații greu de dedus de omul de rând.
Iar mărețele lui proiecte au fost, în general simple declarații („vreau proiect pentru…”) și, în nici un caz așa cum prevede legea (proiect scris de consilierul inițiator, referat de aprobarea, calculat impactul bugetar, precizat sursa de finanțare etc). Și nu doar că Executivul Primăriei îi spunea că dacă vrea proiect să facă bine să vină cu el scris (și i se acordă și suport de specialitate dacă dorește) dar și consilierii social-democrați (aliați cu ALDE în CL, atunci) nu îl susțineau în aceste demersuri pur declarative spunând că „nu putem vota proiecte sau amendamente făcute doar așa declarativ, ca să fie filmate”.

Așa că e foarte greu de crezut aserțiunea că Misăilă și-a luat bobârnacul de la ANI pentru că ar fi fost vreun Justițiar (un pui de Romeo Fantasticul) din moment ce abordările sale chiar nu deranjau pe nimeni, erau simple focuri de paie făcute așa, ca să fie…

La alegerile din 2020, Justițiarul Misăilă nu a mai ajuns în CL. Simțind că nu mai prinde un loc în fața pe lista ALDE Piatra Neamț, Justițiarul a bătut la ușa altor partide dar nimeni nu i-a oferit un loc eligibil, explicația fiind că acele echipe politice au deja candidați mai buni decât el.

În toamnă, Misăilă s-a reinventat drept candidat pentru Camera Deputaților din partea unui partid de buzunar (PER, parcă) dar lista pe care era el a luat un scor mult mai mic și decât marja de eroare a sondajelor.

Aaa, a avut sloganul (vezi foto de la începutul articolului), „Împreună vindecăm România”. Se pare că ANI tocmai a rezonat, dând o mână la „vindecarea” de virusarea cu politicieni care votează HCL în folos personal…

D.V.

One thought on “Fostul consilier și pseudo-Justițiar Misăilă, CONFLICT DE INTERESE! Și-a votat prețul terenului concesionat de la Primărie!

Lasă un răspuns