Fostul Azochim Săvinești, scos iar la vânzare! Nu prea sunt cumpărători amatori…

Ga-Pro-Co Chemicals din Săvinești (fostul Combinat Azochim, producător de îngrășăminte chimice) este scos din nou la vânzare după ce firma care-l operează a intrat de ani buni în faliment. Nu este singurul combinat din portofoliul Interagro care are această soartă, o altă fabrică de la Bacău fiind, de asemenea, bună de vânzare.

Azochim se vinde prin negociere directă. „Prețul de începere a negocierii directe este cel rezultat din evaluarea realizată în procedură, respectiv 17.829.000 euro fără TVA”, potrivit lichidatorului judiciar.  Activul este constituit din teren intravilan în suprafață de aproape 72 hectare, precum și clădiri și construcții speciale care deservesc procesul de producție sau în interiorul cărora sunt încorporate instalațiile și echipamentele tehnologice. Este vorba de instalațiile de uree, amoniac, acid azotic, azotat de amoniu/nitrocalcar și îngrășăminte lichide.

Tentative de vânzare a activelor Ga-Pro-Co Chemicals au fost întreprinse încă din 2019, după cum a relatat Profit.ro, însă fără succes până acum. Compania a intrat în faliment în 2018. Potrivit unui document din primăvară al lichidatorului judiciar, în urma demersurilor de publicitate efectuate, mai mulți potențiali cumpărători își manifestaseră interesul de a cumpăra activul, însă din cauza contextului socio-politic și economic, inclusiv a scumpirii galopante a gazelor naturale, nu fusese înaintată nicio ofertă concretă.

Bunurile imobile și mobile ale combinatului Amurco Bacău vor fi vândute la licitație, la un preț de pornire de 23,22 milioane lei, reprezentând 50% din prețul stabilit de evaluator. Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire.

V.N.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.