Fostă viceprimăriță de Piatra Neamț, lecție de bune maniere politice pentru Iulian Bulai

Aurelia Simionică, fost viceprimar (PSD) de Piatra Neamț îi explică deputatului (USR) Iulian Bulai că mesajele despre non-violență trebuie dublate și de consecvență și fapte, nu doar de lozinci pe internet.

<Dl. Iulian Bulai afirma azi ca „Lupta politica e legitima. Nu si violenta, atacurile la persoana sau intimidarile !” OAAAU ! Pai in astea sunteti specialisti si asa ati ajuns la putere ! Nu va amintiti ce metode ati folosit anii precedenti ? Atat de abjecte si atat de extinse incat ati atacat la propriu inclusiv cetatenii care nu va agreau ca partid ?! Cine seamana vant… Din pacate ati creat un precedent care duce in derizoriu toata clasa politica. E drept, ati avut si ajutoare ! Asa ca mai usor cu lozincile . Memoria colectiva nu e asa de scurta cum va imaginati!>, spune Aurelia Simionică.

Mesajul de mai sus este o reacție la cel postat azi de Iulian Bulai care, relatând un episod cu primărița Clotilde Armand, spune că legitimitatea luptei politice se oprește acolo unde intervin violența, atacurile la persoană și intimidările.

<Clotilde Armand nu este singură. Astăzi, în timp ce era în trafic, mașina ei a fost asaltată de o persoană violentă. Clotilde, curățenie până la capăt vrem! Succes! Suntem alături de tine. Lupta politică este legitimă. Nu și violența, atacurile la persoană sau intimidările>, spunea deputatul Bulai.

Reamintim că, în urmă cu ceva timp, politicienii USR au criticat vehement (și bine au făcut) momentul în care aplaudaci PSD (în frunte cu Oana Lovin-Sparanghel și Codruța Cerva) au huiduit și jignit într-un mod mizerabil pe doctorița Andreea Moldovan care pleca din postul de secretar de stat de la Ministerul Sănătății.

Aceeași politicieni USR însă dădeau likeuri la greu când scene similare aveau loc pe stradă sau în spații publice, în care vizați erau demnitari PSD cărora activiști/aplaudaci #rezist (gen Ceaușeșcu, Didele, Mălin Bot) le strigau „penalule!” sau alte epitete.

D.V.

Lasă un răspuns