Fosta USR-istă șefă de la Piatra Neamț nu a mai prins loc nici în Biroul Local

Ramona Tofan – fost președinte USR Piatra Neamț – nu mai face parte nici măcar din Biroul Local USR/PLUS Piatra Neamț, după alegerile care au avut loc duminică.
Și dacă bătălia pentru funcția de șef al organizației locale post-fuziune s-a dat între un subprefect și un viceprimar (încă) suspendat, concurență a fost și pentru funcțiile din Biroul Local al organizației.

După cum anunța un comunicat de presă remis ieri, „Cei 13 membri ai Biroului Local care au fost aleși astăzi sunt Mirel Andrișoaie, Cosmin Asandei, Tiberius Berbece, Laurențiu Crețu, Liviu Donoiu, Alexandru Doroftei, Lucian Furnică, Laura Iacob, Marius Irimia, Ioan Meraru, Gabriel Mahu, Carmen Mihalache și Florin Zaharia”. Adică Ramona Tofan nu apare nici în lista conducerii colective.
Numele acesteia nu figurează nici în dreptul altor funcții, conform aceluiași comunicat: „Cei trei membri ai Comisiei de Arbitraj sunt Oana Moldovanu, Lucian Roban și Eliza Ventaniuc. Ana Darie a fost aleasă cenzor al filialei”.

Sursele Vestea spun că și Ramona Tofan a candidat pentru un loc în BPL. Însă s-a clasat sub linia primilor 13. Nu pe 14 ci pe 15.
Dacă a avut ghinion la alegerile NOMINALE din interiorul partidului, fosta șefă a USR-ului pietrean rămâne cu norocul funcției de consilier local, căpătată prin candidatura pe lista de la alegerile din septembrie.

Soțul acesteia (Salvadori Tofan – fost PNTCD, fost PSD, fost Partidul Verde…) a părăsit USR-ul după pe „salvatorii” au aflat din Vestea că e un traseist sadea care a avut și funcția de șef de filială la Horia al PSD-ului care în scandări e „ciuma roșie”. Dar cum acesta nu putea să nu candideze și în 2020, a făcut-o sub sigla PMP.
Și, cu Salvadori Tofan candidat Primar și cap de listă la CL, PMP a scos la Horia un scor de toată jena (87 de voturi Primar, 90 de voturi CL). Adică din postura de candidat primar a obținut mai puține voturi decât lista pentru CL, deci Tofan a fost sub partid, cum se spune.
Între timp, după cum spun sursele Vestea, salvadori Tofan a fost dat jos din funcția de președinte PMP Horia.

Oricum, interesantă faza cu soția candidată din partea unui partid și soțul candidat de la alt partid, nu?

D.V.

One thought on “Fosta USR-istă șefă de la Piatra Neamț nu a mai prins loc nici în Biroul Local

  1. Pentru cine nu stie, d-na Tofan este fiica fostului primar (presedinte Comitet municipal PCR) al municipiului Piatra Neamt, tov. Dospinescu..Uite cine salveaza Romania!

Lasă un răspuns