Fost şef SIE despre “Udrea-Tărâţă-bani SRI”: “Relaţii mafiote de neimaginat”

saftoiu

Fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu consideră că fragmentul din dezvăluirile Elenei Udrea, care se referă şi la personaje din Neamţ este “de neimaginat” şi că pare, mai curând, desprins dintr-un scenariu care devoalează “relaţii mafiote”.

Aflat în judeţul Neamţ într-o deplasare motivată politic – Claudiu Săftoiu fiind, mai nou, lider PNL – fostul şef al spionajului românesc a acceptat să comenteze şi acuzaţiile aduse în spaţiul public de cea care este deputat pe Colegiul 4 Neamţ.

Cu privire la pasajul din interviul Hotnews în care Udrea zice că ştia de la Culiţă Tărâţă că respectivul îi ducea bani generalului Coldea, de la SRI, Săftoiu spune că: “Ce am aflat şi eu, din spusele doamnei Udrea, e absolut halucinant. Astfel de lucruri care ţin mai mult de relaţii mafiote decât de relaţii instituţionale sunt de neimaginat”.
Vorbind de rigorile de protecţie şi auto-protecţie din serviciile secrete, Săftoiu respinge hotărât ideea de cotizare a lui Tărâţă “la SRI”.

Claudiu Săftoiu este sceptic cu privire la veridicitatea acuzelor făcute de Udrea, mai ales că “favorite Preşedintelui” nu a venit cu probe concludente. Până la urmă este vorba despre povestea unui om încolţit de justiţie bazată pe povestea unui personaj care nu mai este. Chiar şi aşa, fostul şef SIE spune că aceste elemente trebuie verificate, pentru că dacă s-ar confirma fie şi parţial, situaţia nu ar fi în regulă deloc.

A minţit Elena Udrea? A minţit Culiţă Tărâţă? Au minţit amândoi? Au spus amândoi adevărul? Sunt întrebări la care răspunsurile vor fi aflate în timp, mai devreme sau mai târziu. Poate în câteva zile sau poate peste 50 de ani…

Daniel Vinca

 

 

One thought on “Fost şef SIE despre “Udrea-Tărâţă-bani SRI”: “Relaţii mafiote de neimaginat”

  1. E absolut halucinant ca nemernicul asta a ajuns seful spionilor. Sufletel, du-te acasa!

Lasă un răspuns