Fost protestatar la Neamț, scos cu jandarmii de la Turneul lui Viktor Orban în Transilvania! A deranjat cu un banner

Maghiarii care ascultau discursul premierului Ungariei Viktor Orban, de la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, au fost la un pas să-i linşeze pe cei care au afişat un banner cu mesajul „Ceva este etern: Transilvania este pământ românesc”, Orban a reacţionat dur când protestatarii au fost scoşi din tabără: „Politicos, cum procedază poliţia din Budapesta cu drogaţii”.

Când bannerul a fost ridicat de către două persoane şi mesajul a devenit vizibil: „Ceva este etern: Transilvania este pământ românesc”, mulţimea a vociferat în semn de protest, iar câţiva dintre participanţi s-au postat în faţa afişului pentru a-l acoperi, unii folosindu-şi umbrelele în acest sens . După câteva momente în care a avut loc un schimb de replici între cele două tabere, cei care au arborat bannerul au fost scoşi din mulţime de agenţii de pază. Orban ar fi declarat, ca răspuns la această evoluţie:  „Politicos, precum poliţia din Budapesta procedează când evacuează drogaţii de pe poduri”, făcând referire la protestele care au  avut loc în capitala Ungariei săptămâna aceasta. Bannerul afişat face referire la motto-ul din acest an al Universităţii de Vară de la Băile, care este „Van, ami örök”, despre care organizatorii spun că se traduce „Există ceva ce e etern” sau „Unele lucruri sunt eterne”.

În centrul acestui incident se află Mihai Tîrnoveanu, un naţionalist cunoscut pentru discursul împotriva autonomiei maghiare cerută de UDMR în așa-zisul Ținut Secuiesc.
Tîrnoveanu a fost prezent în urmă cu câțiva ani la un protest la Piatra Neamț, după ce o instanță mutase un teritoriu consistent care conținea și Cheile Bicazului, de la Județul Neamț la Județul Harghita. La acea vreme, prefect de Neamț era Daniela Soroceanu (PSD) pe care liberalii au acuzat-o că a tratat cu dezinteres acel proces.
Apelul a fost câștigat apoi de județul Neamț, între timp fiind numit prefect Geoge Lazăr.

D.V.

One thought on “Fost protestatar la Neamț, scos cu jandarmii de la Turneul lui Viktor Orban în Transilvania! A deranjat cu un banner

  1. Da,ii cam ustura pe vecini realitatea….stiu si ei prea bine ca Transilvania nu va mai pleca niciodata din componenta Romaniei. Dar na,da bine sa boceasca olecuta…. Sa nu uite ca de 2 ori i-am cotonogit usor…a treia oara s-ar putea sa ii cotonogim de tot.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.