Fost consilier judeţean, acuzat de pe acoperişul Bisericii că favorizează afacerile tatălui în cimitir

O tentative de sinucidere curmată de intervenţia Poliţiei şi autorităţilor locale scoate la iveală dedesubturile (reale sau nu) ale afacerilor private care interferează cu interesul şi domeniul public dar, mai ales, relaţiile personale care generează profit unora şi nemulţumiri altora.

Petrică Blejuţ, un meseriaş care efectuează diverse lucrări în cimitirul din Roman, s-a urcat vineri pe acoperişul Bisericii spunând că se sinucide din cauza “Mafiei din cimitir”. Iar vârful pretinsei mafii nu ar fi decât un fost consilier judeţean din CJ Neamţ, Lucian Pascariu, actualmente director adjunct la firma Municipal Locato Serv (a CL Roman), despre care se spune că ar fi în cărţi ca să devină viitorul director “plin”.

Varianta ISU Neamţ

“Vineri, 29.09.2017, la ora 15:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre o tentativă de suicid în municipiul Roman. La locul evenimentului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
O persoană s-a urcat pe acoperișul bisericii din cimitirul Eternitatea.
Forțele de intervenție, ajunse la locul solicitării, au desfășurat acțiuni de securizare a zonei și de pregătire pentru intervenție la înălțime. În urma discuțiilor purtate de către reprezentanți ai poliției cu persoana respectivă, aceasta a coborât singură de pe acoperiș. Persoana a fost preluată de către echipajul de prim ajutor și tranportată la CPU Roman”, informează un comunicat al ISU Neamţ.

Varianta deputat – martor ocular

La faţa locului au fost nu doar reprezentanţii Poliţiei sau ai ISU. Alături de mulţimea de gură-cască s-au aflat şi reprezentanţi ai administraţiei sau alţi politicieni care au vrut şi ei să vadă despre ce e vorba. A fost şi primarul Lucian Micu, şi deputatul Iulian Bulai…

Deputatul Bulai a remis un comunicat pe cee ace a văzut cu ochii lui: “Un antreprenor disperat a amenințat ca se arunca de pe biserica din cimitirul din Roman.
Motivul: lipsa unor criterii transparente de acordare a lucrărilor la mormintele din cadrul cimitirului Eternitatea din Roman.
El acuza faptul ca firma favorizata este cea a tatălui directorului adjunct a societății Municipal Locato SERV care administrează cimitirul. Societatea aparține Consiliului Local Roman.
Se pare ca bărbatul consumase alcool. 
In stare de ebrietate sau nu, foc fara fum nu iese.
Marți voi depune mai multe adrese si interpelări tema alocării contractelor in cadrul cimitirului din Roman”.

Deşi au trecut 4 zile, primăria Roman nu a remis niciun comunicat pe acest subiect.

Varianta fratelui: „Se merge doar pe şpagă!”

De pe acoperişul bisericii, Petrică Blejuţ a aruncat diverse acuzaţii, cele mai multe vizând favorizarea lui Pascariu Senior de către firma CL la care juniorul este director adjunct.

Acuzaţiile respective au fost prezentate mai clar de fratele lui, în următoarea declaraţie data presei: „Domnul Beţianu nu-l lasă să mai lucreze în cimitir, deşi el face morminte de 20 de ani. Se merge doar cu şpagă, doar dacă cineva dă bani ia lucrări. Acum a venit la conducere domnul Pascariu, pe linie de partid, fiindcă domnul Damaschin va ieşi la pensie şi nu mai are nimeni, în afara tatălui domnului Pascariu, cheie la poartă. Domnul Pascariu are un tată care lucrează aici, în cimitir, este particular ca şi ceilalţi. Dar lui i se dau bani cash, în mână, aici se fac nişte plăţi cu acte, numai el ia bani în mână. Toate lucrările domnului Pascariu sunt la margine de alei, în faţă, cele mai uşoare şi mai avantajoase. Fratele meu doar vrea să lucreze, să fie lăsat să lucreze. Nu pot nici eu să-l conving să se dea jos, e foarte agitat. Anul trecut, domnul Beţianu şi fratele meu au fost într-un  proces, domnul Beţianu a spus că fratele meu i-a vorbit urât, dar instanţa i-a respins procesul. De atunci, domnul Beţianu are mereu ceva cu fratele meu“ (sursa: Realitatea media).

Este evident că acuzaţii precum cele de mai sus trebuie susţinute şi cu probe pentru a fi credibile. Până atunci însă este evident că funcţia actuală a lui Lucian Pascariu îl poziţionează pe acesta într-un evident conflict de interese atâta timp cât tatăl lui are lucrări în cimitirul administrat de societatea unde fiul are funcţie de conducere. Cârcotaşii ar putea pune că tocmai de aia s-a dus Pascariu la firma CL, ca să meargă “mai unse” afacerile seniorului. Juriştii mai raţionali ar putea zice că e vorba măcar de o decizie nefericită, şi a lui pascariu şi a celor care l-au pus în funcţie, din moment ce astfel de acuzaţii ajung să fie strigate de un om disperat, care ameninţă cu sinuciderea.

Într-o administraţie publică normală, ori Pascariu jr. ar renunţa la funcţia respectivă, ori l-ar convinge pe tată să-şi reorienteze afacerile ca să nu-i pericliteze (minim) cariera. Cum am zis, “într-o administraţie normală”…

D.Vinca

Surse foto coperta: facebook, inroman.ro

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns