Fost candidat de primar (actual consilier local) declarat INCOMPATIBIL de A.N.I. / A fost lider PNL, acum ales PSD

colobanea ion

A.N.I. a lovit iarăşi în judeţul Neamţ – din lista de 29 de foşti şi actuali aleşi locali publicată astăzi cu primari, viceprimari şi consilieri declaraţi incompatibili sau în conflicte de interese de Agenţie, unul este fost şi actual ales local şi fost preşedinte de organizaţie locală de partid.

Este vorba despre consilierul local ION COLOBANEA din Zăneşti “ştampilat” drept INCOMPATBIL de A.N.I., ales în 2012 pe lista PSD, dar investigat de inspectorii de integritate pentru mandatul 2008-2012, când a fost ales pe lista PNL (fiind şi preşedintele organizaţiei comunale PNL Zăneşti, în acea perioadă).

“COLOBANEA ION / Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Zănești, Jud. Neamț / INCOMPATIBILITATE.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, întrucât S.C. AREA GARDEN S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia fiul său deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat trei contracte comerciale de executare lucrări cu Primăria Comunei Zănești în valoare totală de 57.051 Lei, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, menţionează comunicatul A.N.I.

Contractele respective au fost pentru executarea unor lucrări de montat pavele şi amenajat curtea Primăriei şi au fost prin încredinţare directă.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se mai menţionează în comunicatul A.N.I.

3 ani interdicţie după 3 mandate

574967_403207489700175_1484642814_n

Ion Colobanea este la al treilea mandat de consilier local. Primul mandat l-a obţinut pe listele PNL, în 2004, liberalii câştigând atunci două locuri în CL Zăneşti. La scurt timp ajunge şi preşedinte al PNL Zăneşti, poziţie din care, în 2008 candidează şi la funcţia de primar. Obţine un scor neglijabil pentru Primărie, dar din poziţia de primul pe lista pentru CL îşi adjudecă singurul loc de consilier local obţinut în urmă cu 7 ani de PNL la Zăneşti.

În 2012, Zăneşti a fost una dintre puţinele comune care nu a avut listă USL, din cauza unor neînţelegeri ale PSD şi PNL cu PC Zăneşti. Pe ultima sută de metri, a fost luată decizia ca PSD şi PNL să aibă o listă comună, non-USL. Şi astfel candidaţii PNL au candidat pe lista PSD după ce au semnat adeziuni la social-democraţi. Colobanea a negociat pentru el locul 4 de pe listă, următorul liberal transferat atunci în PNL fiind lipit abia de locul 10, evident neeligibil.

Deşi, teoretic, organizaţia PNL Zăneşti a fost desfiinţată astfel, ulterior, în evidenţele PNL Neamţ, la organizaţia Zăneşti, drept lider figura tot Colobanea Ion (un fel de liberal sub acoperirea carnetului de partid de la PSD). Înainte de alegerile prezidenţiale, când a operat celebra Ordonanţă a traseiştilor, Colobanea era văzut drept unul din cei care vor folosi această portiţă pentru a se reîntoarce în PNL-ul care l-a propulsat. Nu a făcut acest pas, fapt care, pe uliţa satului, a alimentat ba sintagma de “omul primarului PSD”, ba afirmaţia “are datorii la primar”.

Conform legii, Colobanea poata ataca în instanţă ştampila de “INCOMPATIBIL” aplicată azi de A.N.I. Cert e că în caz de sentinţă nefavorabilă şi în instanţă, PSD Neamţ nu va plânge după cel văzut drept “cu carnet roşu dar cu eşarfă galbenă”, dar cel mai lămurit iese… PNL-ul care nu va mai sta agăţat de această situaţie complicată (cu lider local “împrumutat” la alt partid), ci va trebui să reorganizeze total organizaţia locală.

Situaţia lui Colobanea Ion a fost cercetată de A.N.I. în urma unei sesizări remise Agenţiei de către Asociaţia Sens Civic, cu privire la presupuse stări de incompatibilitate sau conflict de interese ale mai multor aleşi locali din Zăneşti. Colobanea este al doilea din lista respectivă cu privire la care A.N.I. a anunţat verdictul, anterior un alt consilier fiind declarat incompatibil. În “pomelnicul” remis A.N.I. de către A.S.C. mai sunt vizaţi şi alţi consilieri locali dar şi fostul şi actualul primar.

D.V.

 

Comentarii Facebook

7 thoughts on “Fost candidat de primar (actual consilier local) declarat INCOMPATIBIL de A.N.I. / A fost lider PNL, acum ales PSD

  1. Asta e soarta TRADATORILOR si VANZATORILOR. Puiu Colobanea este un tradator, a vandut PNLul ZANESTI lui FIRU si ne mintea ca el e de fapt tot cu liberalii dar nu a trecut inapoi la PNL cand a avut ocazia. Daca ar fi barbat si ar avea macar o urma de demnitate si-ar da demisia imediat cin Consiliul Comunal dar parca vad ca va umbla prin instante si ca cersi indurare cum face si Ponta. Jos comunistii!!!

  2. DACA IN 2004 CU PNL PE VAL CU PINALTI SI TARICEANU AU LUAT DOAR DOUA MANDATE LA ZANESTI SI IN 2008 DOAR UNUL INSEAMNA CA OMUL SI-A FACUT CALCULE SI IN 2012 GANDINDU-SE CA POATE NU MAI IESE CONSILIER DE AIA A TRECUT LA PSD SI A LUAT LOCUL UNUI PESEDIST DE FAPT. SMECHERAS DAR I S-A INFUNDAT!

  3. PUIU COLOBANEA NU EXISTA IN POLITICA DIN ZANESTI DACA NU ERAU NEPOTII LUI, FRATII TEACU CARE IN 2004 AU REINFIINTAT PNL LA ZANESTI. ASA A AJUNS ACEST TIP ORIENTAT SI CONSILIER, APOI SI SEF DE ORGANIZATIE SI APOI SI ALIAT AL LUI FILIP. SA NE SPUNA CINEVA CARE A FOST PRETUL DE I-A MUTAT PE LIBERALI IN PSD, CE A PRIMIT DREPT RECOMPENSA…

  4. Bai nesimtitilor dar cum dracu sa coste 570 de milioane de lei 3 baxuri de pavele, manopera si o fantana arteziana ieftina care la Dedeman e 9 milioane de lei? Ce adaos comercial practica firma lui fiusau si ce parandarat a fost? ia sa-i ia la Beciul Domnesc cateva zile si sa vezi cum spun dragii de ei cum si-au bagat amandoua mainile in borcanul cu miere si la urma au furat si borcanul. Niste ordinari !!!!!!

  5. Rusine, Puiule! Rusine sa-ti fie! Ne luai de prosti si ne spuneai cum te duci tu la sedinte, cat ai de citit inainte, cum te certi pentru comuna cu niste prosti pentru un milion pe luna!!! Si vad ca bani cu sacul plus alte avantaje!!! Rusine!!!

  6. sarmani oameni…………..cat de usor pot fi manipulati cei ca tine care nu por gandi si analiza lucrurile foarte simple, cu creerasul sau

  7. Fratii TEACU l-au sustinut pe d-l VINCA PPDD
    JALE NUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Lasă un răspuns