Fonduri de la bugetul județului pentru reparații și aparate la spitalele din Roman și Bicaz

            Două unități sanitare din Neamț – Spitalul Municipal de Urgență Roman și Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz – au primit fonduri pentru a putea fi modernizate ori dotate, în baza a două proiecte de hotărâre care au fost aprobate în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Neamț, care a avut loc astăzi, 11 mai 2020.

            Pentru spitalul din Roman, suma alocată este de 450.000 de lei. Destinația acestor bani este realizarea unor lucrări de reparații curente pentru înlocuirea țevilor de ape uzate și ape pluviale din subsolul spitalului, pentru desfășurarea în condiții optime a actului medical și pentru asigurarea unor servicii de calitate pacienților. La această unitate medicală sunt arondate circa 200.000 de persoane din Roman și comunele limitrofe.

            În cazul Spitalului Bicaz, alocarea financiară în valoare de 200.000 de lei va fi utilizată pentru achiziționarea unor echipamente și dispozitive medicale, motivat de condițiile impuse de starea de urgență și măsurile ce trebuie adoptate de fiecare unitate sanitară în vederea limitării răspândirii infecției cu SARS CoV-2, a monitorizării și internării posibilelor cazuri grave care se vor prezenta în perioada următoare.

        Respectivele alocări de fonduri au fost votate de toți consilierii județeni prezenți la ședință, indiferent de partidele din care provin.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns