Folkiştii din Neamţ au deschis Festivalul Antic de la Tomis-Constanţa

Folkiştii de la Neamţ au fost cei care au deschis vineri seară seria spectacolelor din cadrul Festivalului Antic de la Tomis Cosntanţa. Sub zidurile încărcate de istorie dintr-un colţ al Tomisului (Termele Romane), Grupul Folk EU CRED de la Taşca şi Ionuţ Stoian au fost cei care au smuls ropote de aplauze din partea spectatorilor, publicul fiind format atât din membrii trupelor de reconstituire istorică (din România şi Bulgaria) dar şi localnici şi turişti români sau străini.
EU CRED (Marius Coşerariu şi Cristina Marin, Elena Ropotoaia lipsind din motive obiective) a cules aplauze şi un bis binemeritat, cel mai bine primit cântec fiind, evident, „Dacii liberi”. 
Ionuţ Stoian nu a fost cu nimic mai prejos, cântecele din repertoriu Phoenix sau din cel propriu încincând atmosfera.
Pe scenă au urcat şi alţi artişti cum ar fi David Gojkovic, Ionuţ Sanda, Elena Barbu, Doina Lazar sau Andrei Breazu, coincidenţă, toţi făcând parte din seria de participanţi în recitalurile de la Festivalul DĂM FOLK de la Taşca-Neamţ (David fiind de asemenea şi concurent).


Existenţa şi simbolistica nucleului de folk de la Neamţ, cu accent pe Taşca şi zona apropiată (de la Bicazu Ardelean până la Dămuc) au fost punctate în dese rânduri şi de prezentatoarea acestui moment artistic, comisarul Diana Zamfira Petrescu, de la Centrul Cultural MAI, care a făcut oficiul de interfaţă între cântăreţi şi public.

V.N.


Lasă un răspuns