Focuri trase de polițiști pentru prinderea hoțului Lateș de la Săvinești


O descindere a polițiștilor din Săvinești sprijiniți de jandarmi s-a lăsat cu focuri de armă ieri după amiază, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț. Oamenii legii au mers să-l salte pe un tânăr de 26 de ani, pe numele căruia erau emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Primul, de un an, pentru conducere fără permis, cel de-al doilea de 7 ani și șase luni pentru furt calificat.
Din surse neoficiale am aflat că ar fi vorba despre Mihai Lateș, client mai vechi de-al polițiștilor, care se ascundea de ceva vreme în speranța că nu va fi prins.
Opt polițiști de la Secția de Poliție Rurală 2 Săvinești și doi jandarmi s-au deplasat la domiciliul suspectului. În momentul descinderii, bărbatul a încercat să fugă, fapt ce a determinat un polițist să execute un foc de avertisment în plan vertical, pentru a-l putea opri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. În cele din urmă, tânărul a fost imobilizat și escortat la Penitenciarul Bacău.
Un alt bărbat, condamnat la 1 an și 6 luni tot pentru furt calificat, a fost prins ieri în stația de autobuz din Nisiporești. Este vorba despre un individ de 39 de ani, care în urmă cu doi ani a pătruns prin efracție într-o locuință din Sighetu Marmației, de unde a furat bunuri în valoare de 600 de lei. Și acesta a ajuns după gratii, tot la Bacău.
Și un tânăr de 19 ani din Roman, care în urmă cu doi ani și jumătate a sustras prin violență un telefon mobil de la un alt tânăr, a dat nas în nas cu polițiștii, ieri dimineață. Pe numele său era emisă de către Judecătoria Roman o sentință penală de internare într-un centru de detenție, fapt pentru care a fost dus la Centrul de Detenție Tichilești.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns