Focuri de armă și luare de ostatici la Curtea Domnească/ SIMULARE – FOTO


Un banal control de rutină în trafic s-a lăsat astăzi la prânz cu luare de ostatici și împușcături, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Nu a fost vorba despre o situație reală, ci despre o simulare pusă în operă de lucrătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Neamț, sprijiniți de colegii de la Rutieră, cu ocazia Zilei Poliției Române.
Scenariul a presupus oprirea pentru control în trafic a unui autoturism, moment în care șoferul a coborât din mașină și după un schimb de replici, omul legii a fost luat ostatic, sub amenințarea armei, de răufăcători.


Imediat, în scenă au intrat mascații, iar în timp ce încercau să-l convingă pe infractor să renunțe pentru a scăpa cu viață, în sprijinul acestuia au apărut doi indivizi pe motor, care au început să tragă asupra polițiștilor. În cele din urmă, răufăcătorii au fost anihilați de trupele speciale, ajutați și de un câine polițist.
Exercițiul a stârnit aplauzele întregii asistențe, compusă din câteva zeci părinți și copii. Imediat după finalizarea simulării, cei mici au avut ocazia să se urce în autospecialele Poliției Rutiere, dar și în mașina folosită de mascați în intervenții, dar și să atingă replici ale armelor aflate zi de zi în dotarea oamenilor legii. Spre bucuria lor, copiii au jucat pentru câteva momente rolul de om al legii și chiar au cerut celor prezenți, prin portavocea instalată pe autospeciala de la Rutieră, să „tragă pe dreapta”. La final, cei mici au primit ecusoane care le-au oferit titlul de „Polițist pentru o zi”.


În ceas aniversar, la împlinirea a 195 de ani de atestare documentară a Poliției Române Moderne, ne mândrim cu toții că facem parte din marea familie a acestei instituții. Un bun polițist este acela care se află mereu la datorie, veghează la liniștea și siguranța cetățeanului și totodată se bucură de respectul comunității. Facem parte din comunitate, polițistul fiind un partener al cetățeanului, nu doar cel care sancționează, ci mai ales acela care vine în sprijinul semenilor lui”, a spus șeful IPJ Neamț, comisarul șef Paul Tablan.
La manifestările de astăzi au participat și câțiva dintre șefii de Servicii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, cu toții îmbrăcați în uniforme de gală.

Alex SÎRBU

One thought on “Focuri de armă și luare de ostatici la Curtea Domnească/ SIMULARE – FOTO

  1. Politia Romana un exemplu de incompetenta si coruptie.

    Ca sa faci asemenea circ ridicol si penibil cind in realitate aceasta institutie inutila este praf,populata numai de oameni fara caracter care au patronat distrugerea accestui judet te face sa te crucesti la gradul de tupeu si nesimtire la care s-a ajuns in statul mafiot Romania.

Lasă un răspuns