Foc și pară la Ghindăoani- Un adăpost de animale, o fânărie și o mie de baloți de paie, făcute scrum

Pompierii nemțeni  n-au avut liniște nici ieri, când au fost solicitați să intervină pentru stingerea a trei incendii, precizează un comunicat remis de biroul de presă al ISU Neamț. Primul incendiu, de altfel cel mai violent, s-a produs cu puțin înaintea orei 11, în Ghindăoani. „Duminică, 28.08.2016, la ora 10:52, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit de furaje și adăpost animale în comuna Ghindăoani, sat Ghindăoani. La locul intervenției s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autocamion de intervenție cu rezervor de apă și o ambulanță SMURD tip B2. La intervenție au mai participat 4 voluntari din cadrul SVSU Ghindăoani cu două buldoexcavatore. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu pericol de propagare la o locuință învecinată”, se arată în respectivul comunicat. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars adăpostul de animale pe o suprafață cca. 40 mp, o construcție din lemn cu acoperișul cu învelitoarea din plăci de azbociment, o fânărie pe o suprafață de cca. 100 mp din lemn cu acoperișul cu învelitoarea din tablă, dar și materiale combustibile aferente unui tractor și unei remorci. Flăcările au mistuit aproape 1000 baloți paie și 80 tone plante furajere. S-au deteriorat două utilaje agricole aparținând proprietarului și elemente de tâmplărie PVC (două ferestre), respectiv lambriu PVC pe o suprafață de cca. 50 mp de la locuința învecinată. La vederea grozăviei, soția proprietarului a suferit un atac de panică, dar, după ce i-au fost acordate îngrijirile medicale, a refuzat să meargă la spital.
La nici patru ore distanță, un alt apel la 112 anunță un alt incendiu, pe o stradă din Târgu Neamț.„La locul intervenției s-au deplasat un ofițer și 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.  Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 2 ha vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spații deschise”, precizează reprezentanții ISU Neamț.
Aproape în același timp, un alt incendiu izbucnea în satul Davideni, din comuna Țibucani. La fața locului au intervenit pompierii romașcani, întrucât colegii lor de la Târgu Neamț se luptau deja cu flăcările în orașul de sub Cetate. La intervenție au mai participat șapte voluntari din cadrul SVSU Țibucani și SVSU Războieni, cu o autospecială de stingere. „La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul vegetației uscate cu pericol de propagare la culturile agricole din zonă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 2 hectare vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului este focul deschis în spații deschise”, se mai precizează în comunicatul ISU Neamț.

Alex SÎRBU

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns