Florin Zaharia: „Gică Contra” ajuns peste noapte expert medical / Vestitorii

În toate grupurile, oricât de mici ar fi ele, atunci când se discută despre o anumită problemă și se încearcă ajungerea la un numitor comun, apare, aproape întotdeauna, un atotștiutor mai mereu împotrivă. Obișnuim să îi spunem „Gică Contra”. 
Rolul de bază al acestuia este acela de a veni cu păreri contrare tuturor, apărate de argumente numai de el știute, aflate din sursele cele mai sigure, dar și secrete în majoritatea cazurilor.
Cu timpul, după dezvoltarea internetului, „Gică Contra” a reușit să se organizeze și să emită el însuși teorii despre tot ce se întâmplă în lumea asta. Este bine știut faptul că în clubul celor care cred că pământul este plat există membri de jur împrejurul planetei – “All around the world”.

Despre români, se mai zice că sunt cei mai buni specialiști din lume la fotbal și politică. Însă, desfășurarea evenimentelor din ultimele luni din țara noastră a demonstrat că mare parte dintre români au devenit peste noapte, cu ajutorul internetului, și specialiști în medicină sau, mai aplicat, în virusologie. Din păcate, și propovăduitori ai unor conspirații mondiale.
Nu poți să nu trântești căciula de pământ când îi auzi cum îți explică despre inexistența Covid 19, boală care ar fi, de fapt, un pretext pentru ca oculta mondiala să reintroducă sclavia. Ați auzit și despre faptul că purtarea măștii este chiar semnul de acceptare al acestui fenomen, iar acea sârmă din mască este, de fapt, o mini antenă 5G?
După purtarea măștii, va urma implantarea unor cipuri pentru a fi monitorizați cetățeni care, dacă nu răspund comenzilor, pot fi decuplați de la serverul principal. Interesant, nu?

Problema cea mai mare este, însă, că avem astfel de personaje, poate prea multe, în rândul aleșilor neamului. Deunăzi auzeam un baron dintr-un județ vecin cum le spunea fără niciun menajament colegilor că el nu vrea să poarte mască. Un alt ales, cunoscut posesor de mitralieră, a lăsat mască o țară întreagă cu declarații conspiraționiste referitoare la termoscanare.
Vrând – nevrând, astfel de ieșiri ale unor oameni care sunt modele pentru anumite grupuri nu fac decât să arunce dubiu asupra sfaturilor specialiștilor care, în mare parte, reprezintă reguli simple de urmat, dar care ne pot salva viața: spălatul pe mâini cu săpun, purtarea unei măști în spații închise, dezinfectarea etc.
Pe de altă parte, pentru conspiraționiști, soluții mai viabile pentru a scăpa de rele pot fi purtarea unei ațe roșii la încheietura mânii sau a unor bucăți de vată în urechi. Purtarea măștii și spălatul pe mâini reprezintă, însă,o amenințare.

În final, ar trebui să convenim asupra unei idei simple: spălatul pe mâini poate salva vieți, dar spălarea pe creier face ravagii.

Florin ZAHARIA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns