Florin Zaharia: Furatul propriei căciuli, primul pas spre „reușita în administrație” / Vestitorii

Circula  pe vremuri o poveste prin  folclorul local, despre o localitate a cărei  membri trăiau în mare parte  din furat,  și care se antrenau furandu-si  singuri căciula. Persoana în cauză așeza frumos căciula lângă el, ii dădea târcoale și într-o clipă de neatenție a celorlalti o insfaca și o baga în sân. Pentru ca obisnuinta e a doua natura aplicau tehnica asta și atunci când ajungeau, forțați de împrejurări, în câmpul muncii. Doar că atunci în locul căciulii erau diferite obiecte aflate la îndemână și care puteau fi valorificare ulterior.

Se pare că mulți din locuitorii acelei localități au ajuns, de-a lungul timpului și din pacate, în multe funcții importante ale statului.

Acolo continuă să exerseze furatul căciulii  dar obiectivul pricipal este banul public.

Locul  căciulii este  luat de către borduri, rigole, poduri, drumuri declarate calamitate, subvenții de tot felul, spitale modulare, etc.

Exemplu de actualitate : se ia una rețea  care deservește un anumit mijloc de transport în comun. Rețea din cupru, mult mai valoroasă decât o căciulă.

Se scot mijloacele de transport de pe traseu, ca fiind depășite tehnic apoi se deconectează instalația de la rețeaua electrică.

Apoi se mai așteaptă un pic, se mai antrenează cu căciula apoi urmează asaltul final:

Începe demontarea liniilor pe motiv că pot fi furate de altii și trebuie strânse  într-un depozit, urmând ca atunci când vor fi destule fonduri se vor monta la loc iar acest mijloc de  transport va fi relansat.

Adică afară, în văzul tuturor,  cablurile de rețea pot dispărea iar dintr-un depozit nu.

Gurile rele spun că acestea vor ajunge în altă parte, unde vor fi prezentate drept o mare  achiziție pentru o nouă mare investiție.

 Antrenamentele la care se va folosi  căciula vor continua  până la o nouă lovitură.

Nu e de mirare că am  ajuns țara cu mai mulți kilometri de panglică tăiată decât de autostradă construită și unde multe spitale și școli se pot  construi din hârtia utilizată pentru studii și avize.

Soluția :să fim atenți la cei care se antrenează furând căciula pentru că la fiecare lovitură adevărată noi suntem victimele.

Florin Zaharia

 

Lasă un răspuns