Florin Spătaru: Nu puteam lupta cu trei deputaţi şi un fiu de asfaltator! Cariera mea profesională este mai importantă.

10351393_10206509607997112_7861292294947332631_n-horz

Florin Spătaru, tânărul social-democrat care anunţase intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte TSD Neamţ şi care a pierdut bătălia prin neprezentare explică (şi pentru colegii săi şi pentru cititorii vestea.net) motivele acestei decizii care pe unii i-a luat prin surprindere.

“În primul rând, ca pentru orice nemţean, cariera mea profesională este mai importantă decât cea politică. Muncesc şi câştig bani, nu din politică vin banii. Apoi, în acest context de la Neamţ, mi-am evaluat şansele şi mi-am dat seama că nu are rost. Nu puteam lupta eu cu susţinătorii contracandidatului meu. Cel puţin 6 oameni grei îl susţineau pe Alexandru Rotaru. La mine susţinerea era munca mea depusă în slujba partidului, mintea şi sufletul meu. De aceea am luat decizia de a nu mai participa la alegeri. Nu a fost vorba de laşitate ci de o evaluare corectă a şanselor. Alexandru Rotaru ştia că nu voi participa pentru că m-a sunat cu două zile înainte şi m-a întrebat dacă mai candidez sau nu şi i-am spus că nu. Nu a fost nicio presiune, nici de la Alexandru nici de la altcineva să mă retrag. A fost o decizie proprie pentru că mi-am dat seama că nu mă pot eu lupta cu atâţia susţinători ai lui, cu 3 deputaţi şi un fiu de asfaltator. Asta e situaţia”, a precizat Florin Spătaru.

Acesta spune că şi-a dat seama că şansele lui s-au diminuat enorm după şedinţa de alegeri de la TSD Piatra Neamţ când, de asemenea, a pierdut competiţia pentru funcţia de preşedinte în favoarea lui Vali Stăcescu.

Spătaru mai susţine că nu poate fi acuzat nici de laşitate şi nici de trădare întrucât i-a anunţat de decizia sa pe susţinătorii pe care îi ştia: “I-am anunţat personal că nu mai candidez pe cei care îmi promiseseră anterior susţinerea lor. Dacă au fost şi alţii care iniţial s-au mai codit sau nu mi-au dat un răspuns cert sau deciseseră ulterior să mă voteze, îmi pare rău, îmi cer scuze acum, pe această cale. Dar unul din motivele care au contribuit la decizia mea a fost şi dorinţa de a nu expune aceşti susţinători ai mei. Da, votul ar fi fost secret, dar credeţi-mă, e mai bine aşa, că tot ar fi apărut discuţii şi nu aş fi vrut să sufere cineva din cauza asta. Până la urmă e mai bine şi pentru partid, prin faptul că nu am mai candidat s-a dat un semnal de unitate”.

Spătaru a ţinut să-i transmită un mesaj de felicitare lui Alexandru Rotaru: “Îi urez succes în această funcţie pentru că urmează un an foarte greu. Chiar îl felicit şi-i doresc succes!”.

În ce priveşte viitorul său politic, Spătaru nu dezarmează apreciind că “Timpul este de partea mea, am tot timpul în faţă. Asta e, poate nu a fost acum momentul potrivit”.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns