Florin Mihuț a plecat de pe scenă cu damigeana, spectatorii au primit colaci / Șezătoare cu „Floricică de la Munte”

De cel puțin 40 de ori a tot dus ulcica la gură Florin Mihuț, solistul vocal al Ansamblului Folcloric Florică de la Munte în timpul recitalului susținut aseară de el și colegii lui în deschiderea Galei Laureaților a Festivalului FLORILE CEAHLĂULUI. Iar aproape de finalul reprezentației, Florin Mihuț a și ieșit din scenă cu o damigeană în mână, probabil pentru a o reumple, fie și la modul alegoric.

De fapt, ca mai toate spectacolele Ansamblului Floricică de la Munte din ultimul timp, și cel de aseară a fost deschis de soliștii de la Carmen Saeculare, Florin Mihuț fiind flancat de celelalte 4 interprete vocale, Miruna Avasiloei, Diana Enea și surorile Paula si Nicoleta Andrei.

Întreg programul prezentat de Floricică de la Munte a fost axat pe scenariul unei șezători. Dacă Florin Mihuț și ceilalți băieți tot discutau și aveau treabă cu ulcelele, fetele de pe scenă aveau preocupări și mai cu folos: unele torceau, altele coseau sau călcau iar câteva frământau de zor la aluatul care avea să se transforme în colaci. Așa că aproape de finalul șezătorii, colacii aveau să fie și copți și apoi împărțiți spectatorilor. 500 de colaci rumeni și frumoși aveau să ajungă în sală la spectatori.

În fotografia de mai jos este o fetiță de 5 anișori. Nu știam la momentul realizării fotografiei cine este, acum câteva minute am aflat că e averea soților Oxana și Călin Corai. Adică tatăl ei este basarabeanul „înfiat” de județul Neamț și care, de ceva timp, este șeful tarafului de la Floricică de la Munte… Al tarafului care ieri a acompaniat nu doar șezătoarea ci și pe concurenții din Gala Laureaților iar în cele două zile premergătoare, pe toți cei 144 de finaliști care au compărut în fața juriului…

Înainte ca pe scenă să urce interpreții premiați și apoi să urmeze un alt recital (Orchestra Lăutarii din Chișinău cu maestrul Nicolae Botgros), directoarea Carmen Nastasă a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această nouă ediție a Festivalului: concurenților, profesorilor și părinților lor, colegilor de la Centrul pentru Cultură și Arte, juraților dar și Consiliului Județean Neamț care a finanțat evenimentul.

Vom reveni cu alte informații interesante din ediția din 2019…

D.V.

 

 

Lasă un răspuns