Florin Hozoc: „Pe cine și mai ales cu ce are la mână doctorița Marin?”

Donatorul aparatului de plasmă de la Piatra Neamț pune o întrebare – logică! – drept concluzie la serialul de tip telenovelă legat de acceptarea aaratului respectiv la Centrul de Transfuzii din Piatra Neamț. Florin Hozoc se întreabă cine și de ce o face atât de inamovibilă pe doctorița Victoria Marin a cărei funcții nu a fost pusă de nimeni în discuție deși ea s-a opus pe față primirii aparatului și deși politicienii s-au „spurcat” la greu din cauza situației dar au ocolit numele acesteia…

<<Azi am învins acasă, la Piatra Neamț! Am învins unul dintre simbolurile rezistenței la schimbare.
La Piatra Neamț sunt deja 8 donatori de plasmă convalescentă eligibili, care așteaptă de peste 10 zile să fie programați la donare. Sunt 8 donatori, care ar fi putut dona în total 24 doze de plasmă convalescentă, ce ar fi putut deja salva cel puțin 10-12 pacienți critici din spitalul județean de la Piatra Neamț. Sper ca până la sfarșitul acestei săptămâni să avem primele donări de plasmă convalescentă.
După ziua de azi, rămâne însă o întrebare la care nu avem răspuns: Ce o face atât de inamovibilă pe doamna Marin, șefa centrului de transfuzie de la Piatra Neamț? Nu a demonstrat competență profesională, ba dimpotrivă. Nu a demonstrat determinare în a salva viețile pacienților, deși este medic. Pe cine și mai ales cu ce îi are la mână doamna Marin, de nu a îndrăznit nimeni să pună în discuție demiterea ei? >>, spune Hozoc într-un mesaj făcut public acum două zile.

Vestea a scris mai puțin ca alții despre acest subiect dar un scurt recurs la presa locală din Neamț arată că politicienii din ambele tabere (și PSD și PNL) au postat la greu, și aplauze și iritări, pe tema data, dar toți au cam ocolit numele doctoriței respective și NIMENI (în afară de presă) nu i-a cerut demisia.

Astfel, liberalii au făcut public că se agită să rezolve situația, că au intermediat chiar discuții la Ministerul Sănătății. Social-democrații ba s-au lăudat cu donația ba, apoi, când lucrurile au început să scârțâie și era evident că blocajul vine de la șefa Centrului de Tranfuzii, au cerut demisii… dar ale unora din funcții guvernamentale sau de șefi de instituții, dar nu și a doctoriței Marin.

Așa că rămâne întebarea: care e Dumnezeul așa de puternic de asigură o așa imunitate în funcție acestei doctorițe?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Florin Hozoc: „Pe cine și mai ales cu ce are la mână doctorița Marin?”

Lasă un răspuns