Florin Hozoc despre Mafia din Sănătate: „Clanuri care controlează achizițiile!”


Nemțeanul Florin Hozoc vine cu explicații suplimentare despre retragerea donației celor 32 de echipamente de plasmafereză care ar fi urmat că completeze setul iniațial de 18 (din care unul este la Piatra Neamț). Practic, după cum confirmă Hozoc, retragerea acestei donații este o confirmare că, în fapt, Guvernul refuză donația, prin piedicile birocratice puse de oficiali din Ministerul Sănătății dar și din sistemul național de Tranfuzii pentru că – urmează o acuzație foarte gravă! – „sistemul de transfuzie sanguină nu mai este controlat de statul român, așa cum se prevede în legea 282/2005, ci de clanuri finanțate de companii private, care de peste 20 ani controlează achizițiile de echipamente și consumabile pentru transfuzie. Aceste clanuri, care în prezent controlează atât conducerea INHT, cât și comisia de transfuzie, sunt foarte bine reprezentate și susținute în Ministerul Sănătății, prin funcționari care și-au arogat de ani de zile dreptul exclusiv de decizie cu privire la sistemul de transfuzie, deși nu au dovedit niciodată competență în domeniu, iar rezultatele sunt dezastruoase”.

Mai jos, punctul de vedere, integral, prezentat de Florin Hozoc dar și o emisiune în care acesta vine cu detalii suplimentare:

⚠️ Guvernul a refuzat o donație de echipamente de colectare, testare, procesare și depozitare de plasmă convalescentă, în valoare totală de 2.000.000 euro.

⚡️ Echipamentele au fost oferite de Besmax Pharma Distribution SRL încă din data de 3 aprilie 2020, prin suplimentarea donației inițiale de 3 echipamente de plasmafereză, acceptate de Ministerul Sănătății prin protocolul de donație, semnat la data de 30 martie 2020.

⚡️ Cele 32 echipamente de plasmafereză refuzate de Guvern urmau să fie instalate în cele 22 centre de transfuzie sanguină din țară, care în prezent nu au capacitatea să colecteze plasmă prin plasmafereză, precum și în centrele unde este nevoie de un al doilea echipament de plasmafereză. Tocmai de aceea, România este codașa Europei, cu o rată de colectare plasmă convalescentă de doar 0,7 donări la 100 de vindecați COVID-19, în timp ce media europeană este de 4,7%.

⚡️ Rămân la dispoziția statului cele 18 echipamente de plasmafereză, pe care le-am oferit gratuit și care sunt deja instalate în tot atâtea centre de transfuzie, dar care pot fi relocate în alte centre, dacă nu sunt utilizate eficient.

⚡️ De asemenea, echipamentele de testare NAT (nucleic acid test), precum și cele de inactivare virală și congelare ultra-rapidă a plasmei, respectiv congelatoarele de depozitare, ar fi trebuit să fie instalate la Institututul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” sau la Institutul Național de Hematologie Transfuziologică, astfel încât să se înființeze banca statului român pentru testarea, procesarea și stocarea plasmei convalescente, colectată de la donatorii români, așa cum există în prezent în TOATE țările membre UE.

⚡️ Din păcate, se dovedește o dată în plus că sistemul de transfuzie sanguină nu mai este controlat de statul român, așa cum se prevede în legea 282/2005, ci de clanuri finanțate de companii private, care de peste 20 ani controlează achizițiile de echipamente și consumabile pentru transfuzie. Aceste clanuri, care în prezent controlează atât conducerea INHT, cât și comisia de transfuzie, sunt foarte bine reprezentate și susținute în Ministerul Sănătății, prin funcționari care și-au arogat de ani de zile dreptul exclusiv de decizie cu privire la sistemul de transfuzie, deși nu au dovedit niciodată competență în domeniu, iar rezultatele sunt dezastruoase.

⚡️ Despre toate acestea, dar și despre ce vrem să facem cu echipamentele puse gratuit la dispoziția statului român, dar refuzate de Guvern, puteți afla urmărind interviul video acordat jurnalistei Ionela Năstase.

Video:

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns