Flori și emoții la Arte! Începutul de an școlar la Liceul de Arte Victor Brauner

Copii, părinți, profesori și oficialități locale la deschiderea noului an școlar la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra Neamț.
Dimineața de astăzi, 11 septembrie a fost încărcată de emoții și flori în tot orașul. La Victor Brauner, liceul cu cei mai mulți artiști din Piatra Neamț, bobocii, dar și veteranii au fost așteptați cu clase luminoase și curate, cu zâmbete și cu bucurie.  Festivitatea de deschidere a fost condusă de către directorul liceului, profesorul Mihăiță Albu, căruia i s-au alăturat reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Inspectoratului Școlar Județean dar și ai Primăriei Piatra Neamț.

Astfel, cei care au luat cuvântul, au transmis atât mesajele conducătorilor acestor instituții dar, și în nume personal au urat elevilor, profesorilor și părinților, sănătate, putere de muncă si un an plin de succese. Fiecare dintre ei, au asigurat conducerea școlii de sprijinul necondiționat al fiecărei instituții și au promis să fie în permanentă legătură cu Liceul de Arte din Piatra Neamț.
“Stimați profesori și părinți, Iată-ne astăzi în fața unui nou început. Este prima zi din noul an școlar, o zi important pentru noi toți, deoarece, în aceste moment visurile și speranțele elevilor și, în egală măsură, ale cadrelor didactice și părinților încep să prindă contur. Dragi elevi, anii de școală sunt, poate, cea mai frumoasă perioadă a existenței noastre, acea perioadă în care ne facem prieteni – uneori pentru toată viața, ne lărgim orizontul cunoașterii, dobândim noi deprinderi și învățăm să descoperim lumea din jurul nostrum, așa cum este ea, cu bune și cu rele”, este mesajul  pe care l-a adus astăzi, reprezentantul Jandarmeriei Romane, sublocotenentul Corduneanu Marian.
“Poliția română urează mult success în anul școlar 2017-2018 tuturor celor care, astăzi, trăiesc emoția și bucuria unui nou ănceput plin de provocări și speranțe. Fie că sunteți preșcolari, școlari, liceeni, dascăli sau părinți, vă asigurăm de sprijinul necondiționat al fiecărui polițist, astfel încât împreună să putem găsi soluții la problemele voastre. Un an școlar în siguranță”, a transmis inspectorul Arusoaiei Ciprian, reprezentantul Poliției Neamț.
“Școala în care învățați este un lăcaș de prestigiu, pentru că de-a lungul timpului liceul nostrum, Victor Brauner, și-a câștigat un loc de frunte în învășămîntul nemțean. Noi dorim să vă sădim în suflete încrederea și respectful pentru valorile umane fundamentale și iubirea, binele și adevărul, speranța, munca, încrederea, responsabilitatea. În numele Primăriei și al Consiliului Local Piatra Neamț, vă doresc un an cu împliniri școlare și profesionale, bucurii și gânduri bune!” a transmis celor prezenți  Florin Duma, reprezentantul Primăriei Piatra Neamț.
Și Inspectoratul Școlar Județean a fost prezent, prin inspectorul Carmen Blaga, care a adus mesajul ministrului învățământului dar și gândurile frumoase, urările de sănatate  și putere de muncă, succese și împliniri, transmise de către Inspectorul General Școlar, prof. dr. Viorel Stan. “ Să aveți  putere de muncă, rabdare, sănătate și mult succes”, le-a urat și inspectoarea Blaga elevilor, profesorilor și părinților prezenți.
“Avem o școală frumosă, o școală recunoscută național și internațional, o școală care, nu a dat și nu dă numai artiși ci și medici, profesori, ingineri, a punctat directorul Liceului de Arte, profesorul Mihăiță Albu. Ne străduim să facem totul așa cum trebuie, am renovat sălile de clase, am făcut, cu ajutorul Primăriei Piatra Neamț și a consilierilor locali chiar unele dotări atît de necesare. Țin să le mulțumesc pentru ajutor, atât oficialităților locale cât și colegilor mei și, nu în ultimul rând, părinților. Să ne dea Dumnezeu putere, liniște și sănatate, pentru ca noi, profesorii dar și elevii, să putem duce la bun sfârșit ceea ce începem astăzi! ”
Cu emoții și cu brațele pline de flori, atât bobocii, cât și cei mai mari, dar și profesorii și părinții, au pășit astăzi spre un nou an școlar.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.