FLAGRANT cu 3 Stăneşti care goliseră o casă de electrocasnice

hoti

*”Dar voi nu dormiţi la ora asta?”, au spus tinerii prinşi în fapt, cu frigiderul si aragazul, celor trei agenţi din patrula mixtă a Poliţiei Roznov cu Poliţia Locală

Cine a mai văzut poliţişti (de la Locală sau Naţională) care la miezul nopţii în loc să-şi vadă de ale lor stau la pândă şi iau urma hoţilor? – cam asta au gândit cei trei tineri prinşi în flagrant în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 iunie), la ora 0,30, de o patrulă mixtă de ordine publică.

Faza a avut loc la Roznov unde, până să intervină oamenii legii, cei trei “întreprinzători” (doi în acţiune şi unul de “şase”, cu maşina pregătită) goliseră casa de pe strada Nicolae Roznovanu a unei femei aflată la muncă în străinătate. Şi nu se încurcaseră cu mărunţişuri ci i-o lăsau numai bună de zugrăvit. Scoseseră deja în curte şi urmau a fi duse la maşină un aragaz, butelia, combina frigorifică etc.

Când şi-au dat seama că nu sunt singuri pe lumea asta (nici măcar la furat), cei trei tineri au încercat să o zbughească. Ghinion însă că s-au îndreptat taman în braţele celor care îi aşteptau şi s-au trezit instant cu cătuşe pe mâini Gheorghiţă Octav Stănescu şi Mihăiţă Stănescu (ambii cu domiciliul în comuna Săvineşti, pe strada Chimiei). Cel cu maşina a zbughit-o iniţial dar, în scurt timp şi Ionuţ Stănescu (din Roznov, de pe strada Rapsodiei) s-a reîntâlnit cu tovarăşii lui.

În crucea nopţii, la Roznov a ajuns şi echipa operativă de la Judiciarul IPJ Neamţ, criminaliştii au recoltat probele necesare şi trei cei cărători de electrocasnice au ajuns duminică dimineaţa în faţa procurorului care le-a emis mandate de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie duşi în faţa judecătorului, cu propunerea de arestare.

„Şerifii” de la Roznov care au capturat “trei spărgători dintr-o lovitură” sunt tot trei la număr: agentul Gheorghe Ciobanu de la Poliţia Naţională şi agenţii Ciprian Iacob şi Cătălin Catană de la Poliţia Roznov.

Ion Dumitriu, şeful Poliţiei Locale din subordinea Primăriei din Roznov era ieri mulţumit de roadele care apar în urma noului plan de cooperare pus la punct cu proaspătul şef al Poliţiei Oraşului (din structura IPJ Neamţ), inspectorul principal Ionuţ Matache: „E încă un semnal că după venirea prin concurs al noului şef al Poliţiei orăşeneşti, graficul de patrulare dar şi celelalte acţiuni gândite în comun, la care acţionează în echipă şi cei de la Poliţia Naţională şi cei de la Poliţia Locală îşi docedesc eficienţa. Prin acest plan de cooperare sperăm să diminuăm consistent atât faptele care atentează la ordinea public dar şi infracţiunile care vizează proprietatea, mai ales furturile. Aceste direcţii de acţiune sunt şi cele solicitate de domnul primar Ionel Ciubotaru şi are mare dreptate întrucât principal doleanţă a cetăţeanului, în ce ne priveşte, este îmbunătăţirea climatului de ordine public ţi de siguranţă”.

vestea.net

coperta hoti

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.