„Firma turcească putea livra Spitalul Modular chiar și în condițiile restricțiilor din Turcia!” De ce nu a făcut-o?


Încet dar sigur devine tot mai evident că sunt muuulte probleme cu Spitalul Modular de la Lețcani (pentru care CJ Neamț a alocat 16 milioane de lei la propunerea lui Ionel Arsene). În ciuda faptului că propagandiștii duo-ului Arsene-Popa i-au tot înjurat pe cei care au avertizat, de la început, că sunt multe probleme și țipau că „Spitalul modular va veni la timp”, după ce firma turcă nu a respectat termenul de livrare apar noi dezvăluiri și informații care arată că șefii și directorii celor două CJ-uri i-au mințit pe cetățeni, chiar și pe consilierii județeni și că ONG-ul ADI Euronest a organizat o licitație dubioasă în care au desemnat drept câștigător o firmă cel puțin ciudată.

O nou articol publicat de BZI (cea mai de impact publicație din Iași și din Moldova) citează un om de afaceri turc care spune că motivația cum că marfa nu a fost livrată din cauza carantinei nu stă în picioare în condițiile în care, cu tot cu această carantină, Turcia e o țară în care sunt permise multe activități, se dau derogare pentru multe altele și că fix în această perioadă a fost montat un spital modular de 1000 paturi la Ankara.

<<Ministerul Sănătății din Turcia poate da derogare, poate face proceduri de grăbire a livrărilor de echipamente medicale în situații de urgență. Nu există că nu se poate face pe perioadă de carantină nimic. În Instanbul reușesc să facă într-un timp record un spital de 1.000 paturi lângă aeroportul Ataturk. Apoi, la final de săptămână, aici e mare sărbătoare, Ramadanul, iar ei nu lucrează deloc. Deci este posibil să mai tragă de timp>>, a declarat persoana respectivă pentru BZI.

După ce fusese foarte vocal în a-i certa pe consilierii județeni care nu au dat votul pentru această aventură în care au fost aruncați 16 milioane de lei din banii nemțenilor, Ionel Arsene nu a mai transmis niciun mesaj public legat de toată tărășenia cu Spitalul Modular. De ce oare?

D.V.

Lasă un răspuns