Firma Prospecţiuni în scandalul “Tender / DIICOT / Bica / Şpagă”

tender

Firma Prospecţiuni SA care realizează celebrele lucrări de prospectare a subsolului în judeţul Neamţ este citată într-un document extrem de important de la ICCJ, prin prisma declaraţiei date de fosta şefă de la DIICOT cu privire la intervenţiile făcute la anchetatori, pentru favorizarea lui Ovidiu Tender, proprietarul acestei sociatăţi.
Alina Bica a declarat la ICCJ că Florian Coldea, prim-adjunctul SRI pe atunci, i-a cerut să reanalizeze situaţia lui Ovidiu Tender, în dosarul Carom, dată fiind poziţia în Africa a acestuia din urmă şi contractele pe care urma să le deruleze prin firma PROSPECŢIUNI (care operează şi în judeţul Neamţ), arată instanţa în motivarea deciziei de arestare, după cum informează Mediafax.

Judecătorul ICCJ de drepturi şi libertăţi Horia Şelaru, care a dispus arestarea preventivă într-un al doilea dosar în cazul Alinei Bica, redă, în motivarea deciziei, declaraţia fostei şefe a DIICOT, dată la momentul judecării propunerii de arestare.

Astfel Bica a arătat în faţa instanţei că Florian Coldea i-ar fi cerut să „reanalizeze” situaţia lui Tender, în dosarul Rafo-Carom, instrumentat de ea.

„Am fost chemată de domnul Coldea Florian, prim adjunctul Serviciului Român de Informaţii, care mi-a adus la cunoştinţă o informare în care mi se preciza că, din raţiuni de securitate naţională, având în vedere poziţia domnului Tender în Africa şi faptul că prin S.C. PROSPECŢIUNI S.A. urmează să se deruleze anumite contracte, ar fi oportun să mă gândesc dacă este posibil să reanalizez situaţia acestui inculpat. I-am explicat domnului Coldea că lucrurile în dosar sunt foarte bine făcute şi că o soluţie de achitare este exclusă, iar dumnealui m-a întrebat ce părere am cu privire la modalitatea de executare a pedepsei»”, se mai arată în documentul citat.

Bica a mai spus că a refuzat iniţial cererea lui Coldea, dar i-a dat apoi informări, în contextul în care DIICOT nu mai primea sesizări de la SRI pentru anchete şi în care ar fi fost informată că este interceptată şi că procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi s-ar fi lăudat că îi va face dosar penal.

Articolul complet al agenţiei Mediafax: “Motivare: Bica îl acuză pe Coldea că i-a cerut să reanalizeze situaţia lui Tender, care avea anumite contracte”

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns