Firma lui Tărâţă, FALIMENT cât casa!

tarata10

Societate TCE 3 Brazi, deţinută de familia lui Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a intrat în faliment, după ce instanţa a admis miercuri cererea de deschidere a procedurii de faliment al firmei, informează MEDIAFAX. Aceeaşi sursă precizează că, în ultimii şase ani, această firmă a familiei Tărâţă a acumulat datorii de 30 milioane euro.

„Admite cererea debitorului. În temeiul art. 107 alin. 1 lit. A. a) din Legea privind procedura insolvenţei; Dispune începerea procedurii falimentului debitorului T.C.E. 3 BRAZI S.R.L., prin procedură simplificată. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează, în calitate de lichidator judiciar provizoriu, pe LD EXPERT GRUP IPURL, cu un onorariu provizoriu de 8% din operaţiunile de lichidare, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului” – Decizia Tribunalului Neamţ.

Firma a cerut în luna iunie falimentul la tribunalul Neamţ, iar instanţa a admis cererea pe data de 10 septembrie. Instanţa a fixat termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator la 22 septembrie, iar data limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 14 noiembrie.

Contactat de MEDIAFAX, Culiţă Tărâţă a afirmat că are probleme de sănătate şi că nu ştie ce se întâmplă cu firma. „Urmăriţi şi dumneavoastră portalul tribunalului şi vedeţi ce anunţă acolo. Eu nu sunt la curent cu ce se întâmplă şi nu ştiu ce să vă spun”, a spus Culiţă Tărâţă reporterului care l-a contactat.

TCE 3 Brazi a lucrat în arendă, până în urmă cu doi ani, o suprafaţă de 57.000 de hectare de teren din Insula Mare a Brăilei, fiind cel mai mare beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).
În prezent, firma figurează în arhivele ADS cu un debit de 99 de milioane de lei (peste 22 milioane de euro), sumă provenită din resturi de plată la arendă în anii 2002-2007, la care se adaugă penalităţile aferente.
Potrivit Ziarului Financiar, TCE 3 Brazi avea stabilită o arendă de 0,61 tone grâu/hectar anual, la jumătate faţă de cea din piaţa liberă. Cererea TCE 3 Brazi vine la mai puţin de doi ani de la momentul în care concesiunea celor 57.000 ha din Insula Mare a Brăilei a ajuns la firma Agri­cost.
Între Agricost şi TCE 3 Brazi există, potrivit Ziarului Financiar, de mult timp relaţii de parteneriat, astfel că Tărâţă, cel care a arendat terenurile în urmă cu 12 ani, continuă să fie prezent aici. Agricost este controlată de Constantin Duluţe, un apropiat al omului de afaceri Culiţă Tărâţă, iar directorul general al firmei este Lucian Buzdugan, acelaşi şef al fermei din Insula Mare a Brăilei din perioada în care exploataţia era oficial în portofoliul TCE 3 Brazi.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, asociatul unic al TCE 3 Brazi este Culiţă C. Tarâţă, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, mai precizează MEDIAFAX.

MEDIAFAX / sursa foto: Tele M Neamţ

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Firma lui Tărâţă, FALIMENT cât casa!

  1. nu-ti fa griji.imbuibatii astia nu patesc nimic chiar daca falimenteaza toata tara,lucru ce l-au facut defapt demult.saracii si amaritii. ei trag din cauza unor jigodii hulpave ca predecesorul borsului.

Lasă un răspuns