Finală de infarct Arsene-Cozmanciuc în sondajul online „Politicianul anului 2016”! Şeful PSD a câştigat la diferenţă de 45 de sutimi!

38 de voturi, echivalentul a 45 de sutimi – aceasta este diferenţa cu care Ionel Arsene (preşedintele PSD Neamţ) a câştigat sondajul online din Vestea, „Politicianul anului 2016 în Neamţ” în faţa principalului rival, Mugur Cozmanciuc (preşedintele PNL Neamţ). Vezi fotografia de final a sondajului (în dreapta acestui text):

Aşa cum precizam un articol anterior, practic finala mare s-a jucat între Ionel Arsene şi Mugur Cozmanciuc, cei doi capacitând împreună peste 55% din voturile exprimate (4710 voturi din cele peste 8.500 exprimate). Arsene a câştigat pe final însă, cu o diferenţă de 38 de voturi (45 de sutimi în faţa lui Cozmanciuc).

Finala mică – dintre Emilia Arcan şi Laurenţiu Leoreanu s-a terminat nedecis, ocupanţii locurilor 3-4 obţinând fiecare câte 769 de voturi (9,06 %). Cei doi sunt urmaţi pe eşantionul  300-600 de voturi de Daniel Harpa, Ion Asaftei, Laurenţiu Dulamă şi Sebastian Burduja. După acest pluton e oarecum stingher Iulian Bulai (158 de voturi).
Topul Zmeura de Aur (codaşii) îi scoate la rampă pe Dragoş Chitic, Eugen Ţapu şi Dan Andruşcă, fiecare dintre cei 3 nereuşind să obţină nici măcar 100 de voturi electronice de la susţinătorii lor.

Revenind la cei doi politicieni care s-au şi detaşat în acest sondaj şi care au şi contribuit decisiv la cota de interes a acestui exerciţiu de testare a notorietăţii şi încrederii publice, trebuie menţionat că a fost o adevărată finală de infarct în ultimele ore ale votului online (închis sâmbătă la ora 23.59).

La ora 18, Mugur Cozmanciuc conducea cu o uşoară diferenţă. A fost ora de la care a început o adevărată bătălie a mobilizării online a echipelor de susţinători ai liderilor nemţeni de la cele mai importante partide din România. Un val de voturi dinspre PSD a început să reducă ecartul, astfel că la ora 18.32 s-a înregistrat prima situaţie de egalitate (click pe foto pentru a mări).

Peste câteva minute, Arsene avea să ocupe, pentru prima dată în derularea acestui sondaj, locul 1, cu un vor diferenţă (la ora 18.36).

Au urmat, apoi, patru ore şi jumătate de luptă la baionetă ale susţinătorilor ambilor finalişti. Practic, „snopuri” de câte 10-20 de voturi care veneau inegal în cam câte un sfert de oră au realizat nemumărate rocade între cei doi, pe locurile 1 şi 2…

Arsene s-a reinstalat pe locul 1 la scurt timp după ora 23 şi nu l-a mai pierdut până la finele sondajului.

Practic, de la 23,07, s-au subţiat voturile care veneau pentru Cozmanciuc în timp ce susţinătorii lui Arsene şi-au păstrat oarecum ritmul. Social-democratul a câştigat apoi, peste liberal, cam câte 7-8 în plus la 10 minute.

Oricum, dacă ocupanţii locurilor 1-4 sunt de felicitat pentru voturile obţinute, felicitări cel puţin similare merită şi cei care, în ultimele ore ale zilei de sâmbătă au mobilizat votanţii din ambele tabere.

Vom reveni cu un articol referitor la… culisele sondajului online…

Daniel Vinca

 

 

Comentarii Facebook

8 thoughts on “Finală de infarct Arsene-Cozmanciuc în sondajul online „Politicianul anului 2016”! Şeful PSD a câştigat la diferenţă de 45 de sutimi!

 1. Ca si in viata, castigatorul este singurul care conteaza. Locul 2 nu conteaza pentru nimeni, si nimeni nu il va mai tine minte !

 2. astia din foto unu cu fata de tractorist IA altu venetic MC – o madama cu gura mare care nu spune nimic EA si un ex primar purtat pe valuri de o gasca de golani DLL – un primar cu doar cateva voturi DC iar un nabab penelist ignorat si el EȚ = sancta mediocritas

 3. Ionel Arsene a castigat meritat acest sondaj si a demonstrat ca merita sa ocupe prima pozitie in topul politicienilor nemteni, chiar daca contra-candidatul sau a primit voturi din doua judete, respectiv Iasi si Neamt! Echipa PSD-Neamt a demonstrat ca se poate mobiliza exemplar si in mediul online, iar rezultatele alegerilor parlamentare se reflecta si in acest sondaj castigat de presedintele PSD-Neamt dl Ionel Arsene! Felicitari redactiei ziarului Vestea.net care a dat dovada de transparenta maxima si o corectitudine exemplara pe tot parcursul desfasurarii acestui sondaj, spulberand ineptiile unora care au sustinut inca de la inceputul sondajului ca totul va fi un blat partinitor pro- Cozmanciuc!!!

 4. Ai incheiat sondajul cand a castigat pesedeul.Felicitari! Dar… ce-a castigat?

  Admin: Am incheiat sondajul atunci cand fusese anuntat.
  A, apropo – e ultima oara cand comentezi la acest mod pe acest site. Libertatea de exprimare are totusi niste limite – si de limbaj si de alt tip – iar pe site e civilizat si de bun simt sa comentezi la subiect. Nu te incadrezi in reguli, no prob, pa si pu!

 5. Câștigătorul este cetățeanul județului Neamț, care, prin președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, are siguranța punerii în practică a proiectelor atât de necesare comunităților din județ !
  Mândru de a fi susținător al domnului președinte, Ionel Arsene!

 6. D-lor uratori, ar fi bine, sa nu aveti minori in zona, pupaciosilor.. Cum va vedeti in oglinda frumosilor, cu sau fara lamaie ?? Degradare maxima paturicilor !

 7. Chitic doar 86 de voturi? Nu pot sa cred! 🙂 Nu l-au mai votat aici pe saitul vostru nici cei pe care in vara i-a avut in sectiile de votare. Cat de jos a putut sa cada…

Lasă un răspuns