Filmul omorului şi capturării cuţitarului de la Roman! „Veniţi pe strada Fabricii, i-a tăiat ca pe porci!”

O faptă deosebit de violentă – înjunghierea a 3 bărbaţi, din care unul a şi decedat – a avut loc duminică noaptea, în Roman, într-o locuinţă de pe celebra Strada Fabricii. E vorba de o zonă locuită de mulţi etnici rromi, despre care chiar şi presa a relatat, de ceva vreme, că ar fi un focar de violenţă din care poate exploda oricând cu eveniment cu consecinţe tragice.
Poliţia Judeţeană nu are resurse umane pentru a suplimenta dispozitivul de ordine publică, Poliţia Locală Roman (din subordinea directă a Primarului Lucian Micu) a devenit un fel de „agheazmă” după ce primarul a anunţat destituirea fostului şef Daniel Cazacu.

Aseară, în centrul Romanului a avut loc o manifestare tip şuşanea populară unde, din ce spun unele surse, chiar şi criminalul … a consumat bine.
Şi a urmat filmul de groază:

 -21,15 – un apel la 112 anunţă măcel în imobilul în care locuiau mai mulţi rromi. „Veniţi pe strada Fabricii! I-a tăiat ca pe porci!” se aude printre ţipetele disperate

-21.20 – la faţa locului ajunge un prim echipaj de Poliţie şi prima ambulanţă. Prima evaluare e alarmantă: 3 victime înjunghiate, toţi bărbaţi (21, 23 si 43 de ani), din care unul nu mai dă semne că ar trăi. Locul faptei e plin de sânge. Şi pe pereţi, şi în camere, şi pe hol.

-21,25 – doi dintre răniţi sunt transportaţi în viteză la Spitalul Municipal. În ciuda eforturilor medicilor, tânărul de 23 de ani nu poate fi salvat şi cam peste o oră, decesul acestuia este declarat oficial. A doua victimă este trimisă la Spitalul Iaşi.

-21,45 – La faţa locului ajunge un ofiţer judiciarist. Începe ancheta la faţa locului. Deja victimele şi martorii indicaseră numele criminalului: Vasile Lefter, 35 ani, recidivist.
“Din primele cercetări polițiștii au stabilit că un bărbat de 35 ani din Roman a pătruns într-o locuință forțând ușa de acces, iar pe fondul consumului de alcool și a unui conflict, a agresat fizic cu un obiect tăietor(cuțit) trei personae”, spune comunicatul IPJ Neamt.

-22.00 – Rudele victimele ajung la Spital. Deja circula ipoteza că pentru rănitul de 23 de ani nu se mai poate face nimic, că acesta nu răspunde la manevrele de resuscitare.

-22,15 – Pentru a preveni incidente la Spital dar şi pentru a maximiza eforturile de capturare ale criminalului, este alertată echipa de „mascaţi” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Oamenii se echipează şi pleacă spre sediul Poliţiei Neamţ de unde o Caravelă îi transportă la Roman. Li se spune că Lefter se încadrează perfect în tipologia „individ periculos”.

22,40 – „Mascaţii” ajung la Roman. Situaţia de la Spital era sub control. Împreună cu colegii de la Poliţia Roman, „mascaţii” IPJ încep scotocirea zonei pentru prinderea criminalului.

Au loc audieri ale martorilor, ale cunoscuţilor, se întocmeşte un „profil de comportament”, este făcută o hartă cu posibilele locuri în care acesta s-ar putea ascunde.

01,45 – Înconjurat de poliţisti, Lefter se predă. „Nu trageţi, băi!”, strigă disperat. Hainele de pe el sunt pline de sânge. Este încătuşat, dus la Poliţie, apoi la Parchetul Judeţean Neamţ unde i se dă mandat de reţinere, urmând a fi dus şi în faţa judecătorului pentru arestare preventivă.

 

D.V.

 

 

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Filmul omorului şi capturării cuţitarului de la Roman! „Veniţi pe strada Fabricii, i-a tăiat ca pe porci!”

  1. prea putin,din pacate. Daca ar fi zilnic stiri de astea,de la 10 in sus la rubrica „tigani morti”,ar fi mai ok.Asta este,sa avem speranta….

Lasă un răspuns