Fetițe din Roznov, Dumbrava Roșie, Zănești și Ruseni, membre în lotul național de rugby junioare

Șase fetițe din Neamț participă, zilele acestea, la un stagiu de pregătire la nivelul lotului național de rugby junioare, precizează Eusebiu Popa, antrenorul clubului Venus Temad din Piatra Neamț.
Diana Aparaschivei (Roznov), Ioana Tătaru (Dumbrava Roşie), Andreea Petraru (Zăneşti), Petronela Ioniţă (Dumbrava Roşie), Andra Manea (Ruseni) şi Diana Sălăvastru (Zăneşti) se află acum la Bârlad, unde vor rămâne până mâine inclusiv, pentru acţiunea lotului reprezentativ de junioare.
Astăzi, rugbistele nemțene participă și la un turneu internaţional de pregătire, la Bârlad, în componenţa echipei tricolore, alături de reprezentativele similare ale Republicii Moldova şi Ucrainei, dar la o categorie superioară de vârstă, Under 18.
„Ultimele promovări ale fetelor vin ca o răsplată a muncii pe care o depun în antrenamente. Au dat dovadă de disciplină, seriozitate, dorinţă de afirmare, ceea ce înseamnă spiritul unei echipe. Sunt jucătoare care au toate calităţile necesare participării la jocurile de rugby în 7. Sper ca la meciurile de astăzi fetele să facă o figură frumoasă și să își demonstreze calitățile“, a precizat antrenorul Eusebiu Popa.
La Bârlad, cele şase jucătoare selectate în lotul naţional de junioare U-14 s-au întâlnit cu Loredana Juncanariu, o fostă elevă de-a profesorului Eusebiu Popa. Originară din Oglinzi (Târgu-Neamţ), Loredana activează acum la CSM Paşcani, iar de la începutul acestei săptămâni este componentă în lotul tricolor U18.
Mulţumesc părinţilor, profesorilor de educaţie fizică şi directorilor din şcoli pentru sprijin şi încrederea acordată“, a mai spus profesorul Popa.
Înaintea promovării lor în cadrul lotului naţional de junioare U-14, cele şase jucătoare nemţene de rugby au participat la „Cupa RIFIL“, un turneu de mini-rugby desfăşurat la Târgu-Neamţ şi înscris în cadrul „Trofeului Cetăţii“. Antrenorul Eusebiu Popa spune că va continua de la 15 septembrie acţiunile de selecţie pentru completarea lotului echipei Venus Temad, formaţie cu care anul viitor intenționează să se înscrie la un turneu internațional ce se va disputa peste hotare.

Alex SÎRBU

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns