Fetiță de 6 luni întoarsă din ghearele morții. Inima a început să-i bată din nou după o oră de resuscitare…

O adevărată minune medicală a avu loc azi la Neamț, medicii de la UPU, o asistentă și 2 paramedici fiind cei care, după aproape o oră de resuscitare, au repornit inima unei fetițe de 6 luni, care intrase în stop cardiorespirator.

„Un apel la 112, de la ora 12:35, ne anunța despre faptul că un bebeluș de 6 luni nu mai respiră. Solicitarea a fost făcută de o femeie, mama bebelușului, din localitatea Izvoare, comuna Dumbrava Roșie.
La locul solicitării s-a deplasat echipajul  SMURD TIM (format din medic și asistent de la UPU și 2 paramedici de la ISU) din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.
Ajunși la locul solicitării, membrii echipajului SMURD au găsit o fetiță de 6 luni aflată în stop cardio respirator. Imediat aceștia au început manevrele de resuscitare. După aproape o oră inima fetiței a început să bată, ulterior aceasta fiind transportată la UPU Piatra Neamț.
Felicitări colegilor pentru dăruire!”, a precizat lt Irina Popa de la ISU Neamț.

Ulterior, cei de la Spitalul Județean Neamț au luat decizia transportării fetiței la o clinică de specialitate din Iași. Aceasta urma să fie transportată cu elicopterul SMURD care era așteptat să aterizeze pe Stadionul Ceahlăul.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.