Festivalul „Arsene și femeile”! CJ Neamț, la TT, pe șest, pe 9 mai, la inițiativa doamnei vice…


Orgoliul rănit al lui Ionel Arsene de recenta condamnare trebuie pansat într-un fel. Și, probabil, s-au gândit unii că atacurile la magistrați nu sunt de ajuns așa că – în condiții de maximă secretomanie! – luni are loc, în înalta organizare a CJ Neamț (președinte Ionel Arsene)… „Gala Femeii în administrația publică”.
Cum administrașia publică nu poate fi separată de politică, rezultă că va fi un eveniment în care vor fi premiate (și) femei legate de politică și, așa cum e frumos și tradițional, premiatele vor felicita organizatorul și vor mulțumi… lui Arsene.
Că doar numele lui e pe invitația de mai sus…

Apropo, ați mai văzut undeva invitația asta până acum, deși e vineri și mărețul eveniment va avea loc luni?
Ați mai văzut/auzit undeva vreo informație despre acest eveniment care înseamnă consum de bani publici (da, și curentul de la TT e plătit din bani publici plus altele)?
Ați văzut pe siteul CJ sau pe pagina de facebook a aceleiași instituții vreun mesaj despre asta?
Clar, nu!

La fel de clar e că unele dintre participante/premiate se vor simți datoare să-i mulțumească lui Arsene nu doar pentru gala organizată de o minte foarte creativă (?) ci, probabil, și pentru cariera lor. Că femei în administrația locală au ajuns pe joburi și cu ștampilă la vedere (sau așa, mai ascunsă) PSD. Județul are sau a avut: primărițe PSD, consiliere județene/locale PSD, prefectă PSD, administrator public PSD, directoare/șefe de instituții PSD. Iar astfel de mulțumiri în contextul subiectului Vodă (actrița care a vorbit la Gala Gopo despre hărțuirea sexuală și abuzul psihic care vizează femeile) vor contura frumosul portret al unui Arsene non-misogin.
Frumos, nu?

Că Arsene, acum iubitor și promotor de femei (inclusiv prin această gală) e cel despre care o țară întreagă știe cum insultă și hărțuiește femeile (vezi cazul Ana Birchall dar și alte legende, încă nepublice), asta e deja o altă abordare ce se vrea, probabil, ignorată de mintea care a inventat acest Festival/Gală.

Citeste si:
Adevarul – Fără cuvinte. Cum îi răspunde Arsene Anei Birchall: Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă: „Suge-o, Ramona!”
ziaristii.com – Baron PSD, atac dement-scabros la adresa Anei Birchall: „Suge-o, Ramona!”, „curcă securistă, urâtă cu spume”
Aktual.24.ro – Ghiolbanie PSD-ista. Ana Birchall, injurata suburban de baronul Ionel Arsene: „Urata cu spume. Ii recomand ‘Suge-o, Ramona’!”
Digi 24 – Baronul PSD, Ionel Arsene, jigniri pe Facebook la adresa Anei Birchall: „O curcă securistă și urâtă cu spume scrie despre mine”
Hotnews – Atac suburban al baronului pesedist Ionel Arsene la adresa fostei colege Ana Birchall: O curcă securistă și urâtă cu spume… Îi recomand cartea „Suge-o, Ramona!” / Reacția PSD
TVM Neamt – CIOLACU CONDAMNĂ JIGNIRILE LUI ARSENE: ”NU POT SĂ FIU SOLIDAR ȘI NU ACCEPT ACEST LIMBAJ”
StirileProTV – Scandal monstru în politica românească. ”Curcă securistă și urâtă cu spume” vs ”exemplu de grobianism”

Ca să fie clar, sursele Vestea spun că marele organizator al Galei și cel care a avut ideea nu e Arsene. El e beneficiarul principal. Dar inițiatorul este vicepreședintele Mădălina Ciubotaru. Care încă de acum câteva săptămâni gândea un festival complex de imagine și tocat bani, sub pretextul celor 30 de ani de CJ. Întregul scenariu al Mădălinei Ciubotaru a cam dat cu tremurat unora de prin CJ Neamț care se roagă să nu fie luați vreodată la întrebări despre acțiunile de anul trecut făcute, chipurile, în beneficiul copiilor din centrele de plasament sau din școli speciale.

Au fost două astfel de manifestări, una prin vară și una în buza sărbătorilor de iarnă. La a doua (zicem de a doua pentru că Mădălina Ciubotaru a refuzat să dea informații, când a fost întrebată, și despre prima) a fost și un buget. De vreo 150.000 lei. Deși acțiunea a fost realizată în porporție de 90 la sută prin implicarea instituțiilor de cultură subordonate CJ, pe care le coordonează chiar Ciubotaru (Bibliotecă, Teatru, Centrul pentru Cultură, Complexul Muzeal,  – ateliere de lucru, artiști și angajați implicați etc) în mod GRATUIT!, totuși au fost cheltuiți 150.000 lei. Pentru plata unui fel de MC adus din alt județ (un artist din folclor de cotație 3-4, pe o scară de la 1 la 5 în care 1 e maxim), pentru lectori de work-shop (așa se numesc acum ședințele sau atelierele la care vorbește cineva ca să se poată plăti facturi babane) aduși tot din afara județului (maniera perfectă pentru a toca niște bani) și pentru cadouri de sărbători. Cadouri nu doar pentru copii ci și pentru unii din cei implicați (unii cu lefuri de mii de euro net pe lună), inclusiv pentru… Mădălina Ciubotaru care și l-a pus și sub pomul de Crăciun cu nelipsita poză pe facebook.

Cum cele două acțiuni de anul trecut au creat deja niște valuri și cum 2022 e și el un an care trebuie să producă ceva, Mădălina Ciubotaru și (poate) și alți amici ai ei s-au gândit că împlinirea a 30 de ani de CJ e un pretext numai bun. Iar pentru ca președintele CJ să-și dea acordul (dovadă și semnătura de pe invitații), ce putea fi mai nimerit decât un Festival Arsene (că asta e real) care să adune niște likeuri, ode, aprecieri, aplauze pentru întâiul (acum) șef de județ, mai ales că respectivul trăiește în această perioadă și momentele deloc plăcute cauzate de recenta condamnare (la 8 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, dar cu drept de apel).

În aceste condiții, conspirativitatea totală în care este organizat acest festival de imagine (poate vor urma și alte gale, și alte acțiuni la fel de frumos cosmetizate…) nu face decât să adâncească suspiciunile existente.
Despre managementul tip Mădălina Ciubotaru ar fi multe de spus (poate într-un articol viitor), despre foamea de imagine a lui Arsene chiar nu mai e nimic de spus (probabil o vor face alți specialiști, la un moment dat).

Ar mai fi o ipoteză dar pentru care nu avem, ca să fim foarte sinceri, nicio dovadă concretă: ca Mădălina Ciubotaru și alți sfetnici să-i propună lui Arsene astfel de acțiuni cu efect previzibil de bumerang ca să-l facă și mai tare de râs, conștienți că mare parte a opiniei publice va sancționa astfel de paranghelii gândite atât de prost. Adică ei își fac combinațiile și Arsene își ia castanele, că oricum e pe ducă – ar putea fi și acesta un mod de gândire în zona politico-administrativă nemțeană, atât de amestecată în fel de fel de afaceri dubioase, unele cu iz penal.

Așa că nu rămâne decât să urăm inițiatorilor și beneficiarilor reali (nu doamnelor care vor fi urcate pe scenă, vor primi o diplomă pentru a legtima cu totul altceva) mult, chiar mult succes.
Și suntem convinși că în spiritul transparenței clamate de CJ (care nu a mai făcut o conferință de presă de 2 ani de zile) – mna, poate acum a fost o scăpare nepromovarea galei… – vor transmite live preaminunata gală, să poată număra și prostimea (inclusiv PSD-istele neinvitate) de câte ori se va spune pe scenă „mulțumiri / felicitări, domnule președinte Arsene” sau va fi subliniat felul în care acesta respectă femeile.

Vom reveni.

Daniel Vinca

Nota Bene – Ultima dată când a fost foarte deranjată de o știre din Vestea, Mădălina Ciubotaru (pe atunci consilier județean PSD) se victimiza pe facebook, acuzând (așa, fentos, cu semnul întebării) un potențial șantaj.
Dreptul ei de a spune orice, oricum, probabil la sugestia unor „specialiști”.
Probabil că și acum poate avea o reacție la fel de wow. Tot dreptul ei. Îi sugerăm ca în afară de a se victimiza pe facebook (unde nu contează decât așa, pentru imagine și likeuri) să meargă să depună și o plângere la instituțiile abilitate. Ca să putem cere – dacă se poate asta – verificarea tuturor discuțiilor Mădălina Ciubotaru cu Vestea, poate și a altora conexe, și înainte și după acel moment când s-a supărat că am făcut știre din postarea ei în care îi numea „proști” pe unii protestatari anti-PSD.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.