Festivalul Arsene: FIASCO, organizare mediocră, invitați care au boicotat, PSD, pozici, nelegalități…


Gândit ca o paradă de manifestări întru cultul personalității președintelui CJ Neamț (recent condamnat, nedefinitiv, pentru infracțiuni de corupție), ceea ce Vestea a numit drept „Festivalul Arsene” a debutat de ieri ca un fiasco total. Previzibil în condițiile în care abia vineri, din publicația Vestea au aflat oamenii ce se pune la cale sub bagheta vicepreședintelui CJ, Mădălina Ciubotaru.
Deci mărețele evenimente din care trebuiau să curgă mesaje gen „Felicitări, domnule președinte” nu fuseseră nici anunțate, public, oficial, desfășurându-se într-un fel de clandestinitate obscură. De ce „noaptea, ca hoții”, ca să facem recurs (că e la modă, dar în alt sens) la o expresie celebră?

Boicot

Ieri au fost 2 evenimente, ședința extraordinară de la ora 12 (deși ordinea de zi nu avea nimic cu caracter de urgență, cum prevede lelea pentru o ședință extraordinară) și Gala femeilor din administrația publică numită de noi Gala „Arsene și Femeile”.
Ambele marcate de un boicot fățiș.
La ședința de la ora 12, dintre foștii președinți care au primit distincții (probabil o plachetă) au lipsit Vasile Pruteanu și Constantin Iacoban. Și nici nu și-au trimis niciunul dintre cei doi vreun reprezentant să ridice respectivele obiecte. De asemenea, nu a fost prezent niciun reprezentant sau urmaș nici în cazul lui Culiță Tărâță (decedat).

Boicotul a continuat și la activitatea de la ora 17. Gândit ca o gală Femina, evenimentul organizat de Mădălina Ciubotaru își propusese să umple sala de la TT de femei. „Arsene și femeile”. Ieri după-amiază, au început să vină semnale că multe dintre spectatoare nu vor fi prezente. Poate citiseră articolul din Vestea, poate altceva, cine știe?…
Așa că organizatoarea (Ciubotaru) s-a gândit să rezolve. Au fost invitați spectatori noi. Indiferent de sex, de astă dată.
Gogomănia uriașă a mers până acolo încât au început să-i sune angajații de la CJ și pe… consilierii județeni. Care abia plecaseră pe la 13 de la ședința extraordinară și ajunseseră și ei pe casă sau la joburile lor, că respectivii nu au salarii ci doar indemnizație de ședință. Doi dintre consilierii contactați de Vestea au declarat că au fost sunați la ora 15,15, respectiv 15.50. Adică cu vreun ceas și ceva înainte de măreața gală.
Dar oamenii erau prinși în alte treburi, în alte colțuri de județ. Nici măcar să facă un duș și să se pună la un costum și să vină rapid la TT nu aveau timp. Astfel că în fotografiile postate azi pe facebook chiar de Ionel Arsene se văd vreo 4-5 consilieri județeni. Din 34.

Sala TT are acum 250 de locuri (156 locuri in stal, 96 de locuri la loje și balcoane). Aprecierile cele mai pline de bunăvoință au mers spre ideea că ieri ar fi fost prezenți în această sală maxim 90 de oameni, deși Mădălina Ciubotaru explica într-o discuție anterioară (un fel de ședință de organizare) că „sala va fi plină”.

Iar imaginea de sală goală nu poate fi explicată nici măcar prin uzuala replică legată de măsuri de prevenție, anti-pandemie etc. Poza cu rândul 1, cu invitații grei umăr lângă umăr, amintește de imaginile de la plenarele PCR:

De la stânga la dreapta: Mădălina Ciubotaru, vice CJ și organizator principal / acum în Pro România dar fostă consilier județean PSD și despre care se spune că ar fi foarte interesată de un viitor mandat de deputat PSD; Dragoș Chitic, vice CJ; Adrian Niță prefect PSD; Ionel Arsene, președinte CJ, președinte PSD Neamț; Sorin Brașoveanu, administrator public Neamț (fost președinte CJ Bacău, via PSD); Daniela Soroceanu, secretar general CJ neam’, fost prefect PSD…

PSD, PSD, PSD…

Și acum haidem să facem un exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă că ar fi citit apartenența politică a invitaților și spectatorilor… președintele Klaus Iohannis. Stimabilul președinte al României avea șansa să-și depășească orice record de înșirat „PSD, PSD, PSD” din portofoliul său.
Lucrăm tot cu materialul clientului, adică cu poze postate pe facebook chiar de Ionel Arsene.

În stânga, doamna Roxana Iordache, cunoscută pentru militantismul PSD. Soțul a fost la Cancelaria Prefectului PSD Soroceanu și este acum la Cancelaria Prefectului PSD Niță. Nu știm dacă ceea ce are doamna Iordache în mână este mapă, diplomă etc…

În stânga, deja cunoscutul prefect PSD, Adrian Niță. În dreapta, doamna Emilia Arcan, actualmente lider APP Neamț. Doamna a fost și vice și președinte CJ (din partea PSD) și a fost și senator PSD.

În stânga, Sebastian Soroceanu, supleant pe lista PSD Neamț pentru CJ Neamț. Mai este și membru în Biroul TSD Neamț. Lucrează cu norme fracționate și la Cabinetul vicepreședintelui Mădălina Ciubotaru și la cel al deputatului Ciprian Șerban (PSD). Lângă Ionel Arsene este mama lui Sebastian, secretar general al CJ și fost prefect PSD.

În stânga, Florentina Moise, președinte PSD Piatra Neamț

În stânga, Carmen Nastasă, președinte OFSD Neamț. În dreapta, o primăriță PSD (comuna Vânători).

În stânga, primărița PSD de la Dobreni…

Exemplele ar putea continua mult și bine. Dar să dăm și o poză de ansamblu…

După cum se observă mai sus, sunt și câteva persoane care nu pot fi asimilate politic. Funcționari, chiar și o femeie în uniformă (ISU). Dar este evident că cele câteva excepții au fost acolo, așa, pentru salvarea aparențelor. pe post de ambalaj pentru un eveniment penetrat puternic de PSD.
Ba, date fiind actualele alianțe de prin Neamț, și cei 2 consilieri județeni dela Pro România, și consiliera locală de la ALDE (Roznov) pot fi văzuți ca fiind în partide tip anexe-PSD.

Despre nelegalitățile și dubioșeniile legate de aceste festivisme cu iz comunistoid ar fi multe de spus dar, deocamdată, rămâne elocvent faptul că și titlul de cetățean de onoare dat, post-mortem, unui militar a fost printr-un vot nelegal exprimat.

La capitolul detalii, ar putea fi menționat și faptul că, oarecum în premieră, gala respectivă nu a fost difuzată și live pe net/facebook. De ce? Le-a fost frică unora că s-ar putea vedea dezorganizarea sau sala goală? Sau că se enervează șeful și pleacă?
Așa că impactul de imagine rămâne în zona predictibilă și leneșă: postări de poze și mesaj în limbaj de lemn pe facebook și nelipsitele comentarii „felicitări, domnule președinte!”.
Vrednic este!

Și da, rămâne concluzia că dincolo de astfel de șușanele regretabile, femeile din Neamț care performează în diverse domenii (inclusiv în administrație) merită cinstite și apreciate.
Dar în evenimente adevărate, curate, nu mânjite politic și personal de astfel de tușe care amintesc de Haremul lui Soleyman Magnificul. Sau organizate de o femeie care poate fi etalon pentru politicianism negativ și întru slava unui bărbat care numai pentru respect arătat femeilor nu este cunoscut…

Vom reveni, pentru că, din informațiile moșite cu greu, rezultă că mărețul festival de propagandă continuă toată săptămâna…

Daniel VINCA

 

 

2 thoughts on “Festivalul Arsene: FIASCO, organizare mediocră, invitați care au boicotat, PSD, pozici, nelegalități…

  1. Stire. Langa Sebastian Soroceanu si mămica lui este prietena lui Soroceanu jr. angajata la Cancelaria prefectului Nița. Ca asa e invatata Soroceanca, sa-si angajeze toate neamurile la buget.

Lasă un răspuns