Fenomenul “Orlando” şi la Roman: 7 TÂLHARI CU CAŞ LA GURĂ!

poseta

Toate informaţiile de mai jos au fost făcute publice, acum câteva ore, de Poliţia Neamţ. Situaţia e clară: găşti de copii minori, de 10-12 ani, trag de poşetele femeilor din municipiul Roman. E un mod clar de operare şi este evident că în spatele lor sunt derbedei care bagă aceşti copii la înaintare ştiind că, în caz că sunt prinşi, autorii nu au răspundere penală.

Dacă cei din spatele părinţilor sunt părinţii lor e grav. Dacă e vorba de alte persoane, e la fel de grav, înseamnă că părinţii nu-şi supraveghează copiii sau – şi mai grav! – îi închiriază pentru comiterea unor astfel de fărădelegi.
E cazul ca autorităţile să treacă şi la fapte. Legislaţie este şi, pe actualele prevederi, părinţii trebuie judecaţi pentru exploatarea minorilor, pentru rele tratamente, pentru neglijenţă iar copiii trebuie extraşi de urgenţă din acest mediu infracţional dar şi din cel familial profund nociv pentru educaţia lor.

Poliţia, Primăria, Direcţia pentru Protecţia Copilului, Parchetul trebuie să acţioneze unitar şi legal. Să-i scape pe romaşcani de acest flagel aflat la început, să-i scape pe copiii dintr-un sistem care îi exploatează la această vârstă transformându-i în infractori.

D.V.

…………… din comunicatul Politiei Neamt ………………….

*Femeie tâlhărită – autorii, de 10 şi 11 ani

În ziua de 30.01.2015, în jurul orei 16.00, Poliţia municipiului Roman a fost sesizată despre faptul că o femeie a fost deposedată de poşetă, de către niște minori. În urma cercetărilor desfășurate de către polițiști, pe strada Oituz au fost depistați doi minori de 10 și 11 ani, din Roman, care aveau asupra lor poşeta sustrasă. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

*Alţi doi puşti, de 11 şi 12 ani, au tras de poşeta unei tinere

În aceeași zi, în jurul orei 16.30, în urma unei sesizări, polițiștii romașcani au identificat două minore de 12 și 11 ani, din Roman care au încercat să smulgă poșeta unei tinere de 17 ani, care se deplasa pe strada Ecaterina Teodoroiu. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de tâlhărie.

*Alţi 3 copii, între 10 şi 12 ani, cercetaţi pentru o faptă de acum câteva zile

Totodată, polițiștii au mai identificat și depistat trei minori cu vârste cuprinse între 12 și 10 ani, toți din Roman, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie. Aceștia sunt cercetați pentru faptul că în data de 29.01.2015, în jurul orei 18.30, ar fi încercat să smulgă  geanta unei femei care se deplasa pe strada Primăverii.
Și în acest caz polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie.
Polițiștii au sesizat autoritățile responsabile de asistența socială și protecția copilului, iar împotriva părinților minorilor se vor dispune măsurile legale.

 

 

2 thoughts on “Fenomenul “Orlando” şi la Roman: 7 TÂLHARI CU CAŞ LA GURĂ!

  1. Ce facem cu poltistii care stau la bar cu aia mai mari, din spatele copiilor?

Lasă un răspuns