Femeile din PSD şi-au dat sângele! La propriu, pentru o cauză nobilă! “Sânge pentru bolnavi, rechizite pentru copiii defavorizaţi”

Acţiune umanitară a membrelor OFSD Neamţ care în această dimineaţă au fost prezente la Centrul de Transfuzii din Piatra Neamţ unde au donat sânge. 20 de social-democrate în râmdul cărora s-a aflat şi preşedinta OSD Neamţ, senatoarea Emilia Arcan, au pus în practică o activitate la cspătul căreia sunt două grupuri ţintă de beneficiari: sânge pentru bolnavi, rechizite pentru copiii defavorizaţi. Pentru că din tichetele de masă primite conform legii (7 tichete per donator), social-democratele vor cumpăra ghiozdane cu rechizite pentru 30 copii care provin din familii cu probleme sociale.

„Omenia colegelor mele social-democrate a mai ieșit o dată la suprafață și astăzi, când au răspuns apelului pe care l-am lansat, acela de a dona sânge! Am făcut un gest mic, dar cu consecințe extrem de importante pentru oameni aflați în grea suferință! Condiția de femeie, spiritul de sacrificiu care ne caracterizează, devotamentul pe care îl poate avea doar o mama față de cei aflați în suferință, ne-au determinat și de această dată să fim salvatoare de vieți! Suntem fericite pentru că putem fi utile în situații ce țin de viață și de moarte și pentru că, fără să știm pe cine anume salvăm, știm că se întâmplă asta! Le mulțumesc colegelor mele care mi-au fost alături și le dau întâlnire și peste o vară, atunci când din nou vom dona sânge pentru cei care au atâta nevoie de el“, a declarat Emilia Arcan, senator PSD de Neamt.

Alături de Arcan s-au aflat şi alte activiste social-democrate cunoscute şi prin activităţile administrative în care sunt implicate (primăriţe, consiliere locale sau judeţene, directoare de şcoli etc). Şi lângă social-democrate s-au aflat şi 2 membri bărbaţi.

Este al cincilea an consecutiv când organizaţia condusă de senatoarea Arcan face acest gest, destinat atât pacienţilor cât şi elevilor defavorizaţi. Dacă despre destinatarii sângelui donat nu se va şti nimic (secretul de serviciu al actului medical şi confidenţialitatea relaţiei medic-pacient), cei 30 de prichindei care vor primi darurile de la OFSD Neamţ au fost deja identificaţi.

Alături de tichetele de masă primite azi se vor adăuga şi sumele donate de unele membre iar din suma totală, în afară de rechizite, în ghiozdanele respective vor fi şi câteva dulciuri şi, poate, chiar şi câte o jucărie

Emilia Arcan a mai precizat că îşi doreşte ca acţiunea de azi să fie una cu efect “contagios” şi cât mai multe entităţi (de partid dar nu numai) să realizeze activităţi de sprijinire a elevilor sau de ajutorare a bolnavilor.

Iar gestul de azi al membrelor OFSD va fi repetat mâine de alte college din aceeaşi organizaţie.

 

D.V.

 

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Femeile din PSD şi-au dat sângele! La propriu, pentru o cauză nobilă! “Sânge pentru bolnavi, rechizite pentru copiii defavorizaţi”

  1. O cauza nobila implica putin anonimat nu campanie….chiar si cand faci deplasari cu trenul.
    Cati donatori de sange fac acest gest frumos, cu fotograful dupa ei ?
    Din pacate, actiunile ,,unsilor,, sunt atent calculate cu scopuri bine definite.
    Apropo, printre donatori, am vazut si personaje ce trudeau din greu pt binele urbei si pe timpul impuscatului ;
    au ,,aviz faforabil,, ?

Lasă un răspuns