Femeile din PSD organizează, bărbații – fair! – apreciază! Drag de RomânIE !

Pe principiul tradiționalist „hai să vă arătăm noi, femeile, ce aprige suntem!” (NR – și la organizare), social-democratele din Neamț au realizat – duminică, la Tașca – un eveniment care a elogiat fibra românească, familia, obiceiurile sănătoase, voia bună alături de cei dragi.
„Capul răutăților” a fost Carmen Nastasă (președinte OFSD Neamț) și un sprijin important a venit de la Dana Ursache (primărița de la Tașca).
Pentru cei care nu au fost la fața locului și nici nu au văzut până acum imagini, publicăm mai multe albume foto (și de la Vestea dar și fotografii postate pe facebook de organizatoare și de unii din invitați).

Această prezentare necesită JavaScript.

Și câteva informații:
– sute și sute de oameni au trecut duminică prin super-fainul parc din Tașca. Poate o mie, poate două, poate mai mult – orice estimare e sortită și aproximării, și criticii (după cum a ținut să ne demonstreze, zilele trecute un comentac de la un partid oarecare).
– toți aceștia s-au bucurat și de programul artistic de pe scenă (și folclor dar și un pic de pop, și talente locale și artiști consacrați), de focul de artificii de la final…
– … dar și de cele câteva sute de plăcinte oferite de organizatori (plus alte surprize pentru gustat și degustat), dar și de produsele oferite de comercianții din zonă.
– nu au lipsit nici colțurile tematice, mini-șura cu sobă, obiectele vechi de colecție, iile sau cămășile tradiționale bărbătești…
– de mare efect, „scena foto”, preferată de tineri și adulți deopotrivă – o inimă încadrată într-o ramă tricolor

Și, dacă, de obicei, prin partide, există și tradiția fitilelor (între colegi, de la bărbați la femei sau invers), de astă dată, PSD Neamț a arătat că poate funcționa și ca o echipă, de aceea veți găsi mai jos și declarațiile a doi bărbați social-democrați care au arătat că poate fi vorba de fair-play atunci când e vorba de a vedea coerent (chiar și) munca colegelor.

Dacă tot am zis de partidul organizatoarelor, evident că nu au lipsit nici liderii cu ștaif care au și onorat invitația: Daniel Harpa (președinte PSD Neamț și primar de Târgu Neamț), prefectul Adrian Niță (care e și vicepreședinte PSD Neamț), Bogdan Dumea (secretar de stat la Digitalizare), doi parlamentari PSD de Neamț (din 4), consilieri județeni, primari, consilieri locali și – mai ales! – multe doamne din OFSD, șefe de organizații sau membre în birourile organizațiilor locale.

Iar „jurnalul zilei” îl facem prin ochii unora dintre organzatori sau invitați.


Carmen Nastasă: „Toți iubim ceea ce înseamnă datini, port și cânt popular”

Și-am sărbătorit românește, la Tașca!
A fost o zi nemaipomenită, ca atunci când te ajută Dumnezeu, pentru că faci ceva cu inimă bună și gând senin!
Vă mulțumesc tuturor celor care ați răspuns prezent proiectului meu! Mulțumesc Dana Ursache, primărița de la Tașca! Vrednică femeie! Ne-a găzduit, ne-a oferit condiții pentru o petrecere frumoasă, ne-a fost alături ca să meargă treaba bine!
Mulțumesc dragilor mele colege din OFSD Neamt, sarea și piperul evenimentului. Ca de fiecare dată, am demonstrat că suntem unite și formăm o echipă puternică!
Aprecierea mea se îndreaptă și către celelalte doamne care ne-au fost alături!
Nu pot trece cu vederea participarea președintelui PSD Neamț, prietenul nostru Daniel Harpa, onoarea pe care ne-au făcut-o de a ne fi alături deputații Oana Bulai și Ciprian Serban,secretarului de stat Bogdan Dumea, prezența prefectului Adrian Niță , a consilierilor județeni și locali (… – NR -neimportant, punctaj de partid).
Tuturor primarilor, președinților de organizații PSD din Neamț, colegilor mei social-democrați, respectul meu! Fără fiecare dintre cei care au venit duminică, la Tașca, purtând ie pentru a sărbători românește, succesul zilei nu ar fi fost deplin!
Vă iubesc și ne întâlnim, cu drag, și cu alte ocazii!
Îmi îndrept toată dragostea și considerația și către cetățenii comunei Tașca, gospodarii alături de care și pentru care am organizat „Șezătoarea de Mileniul III”, zilele trecute.
Evenimentul nostru nu ar fi avut atât de bine atins scopul dacă nu ați fi fost dumneavoastră, gospodari și gospodine din această minunată comună a județului nostru! Cu drag ați scos din căpătâi scoarțe și laicere și le-ați expus publicului, în parc. Ne-am bucurat ochii cu zestrea muncită cu trudă și pe care o păstrați cu atâta drag pentru nepoți și strănepoți. De asemenea, nu v-ați dat în lături de la a plămădi și coace plăcinte ori umple ulcelele cu vinul rece, din via din bătătură!
Pentru toate acestea, mă înclin în fața fiecărui tășcănean și vă promit că voi veni cu mare drag în această comună, pentru noi proiecte!
Dana Ursache , primărița de Tașca, și consilierilor locali, aceleași sincere mulțumiri!
Da, toți iubim ceea ce înseamnă datini, port și cânt popular și din acest motiv colaboram atât de bine!
Pentru tot frumosul de la voi, în numele colegilor mei de la PSD Neamt,
MULȚUMESC!”, a punctat lidera femeilor social-democrate.

Daniel Harpa: „Felicitări pentru minunata organizare!”
„Evenimente precum cel care a avut loc la Tașca promovează folclorul autentic, portul popular și tradițiile locale, așadar nu pot decât să le apreciez și să le susțin.
Felicitări pentru minunata organizare doamnelor Carmen Elena Nastasă– președinte OFSD Neamt și Dana Ursache- primarul comunei Tașca!
Nu doar ieri, ci zi de zi, nouă ne este Drag de RomânIE!”, a subliniat Daniel Harpa.
Bogdan Dumea: „Cea mai activă organizație politică specială din peisajul politic al județului”
„Drag de RomânIE!
Ce pot face doamnele noastre minunate când își propun? Femeile social-democrate din Neamț țin să-și confirme statutul de cea mai activă organizație politică specială din peisajul județului.
Felicitări doamnelor, Carmen Elena Nastasă, președinte al femeilor social democrate Neamț și Dana Ursache, primarul comunei Tașca! Ne-ați adunat pe cei care iubim tradițiile și portul popular, indiferent de vârstă, ocupație și orientare politică. Suntem mândri să vă avem alături.
La Tașca ați organizat nu doar o sărbătoare câmpenească în port popular ci o sărbătoare de inimă și cu suflet. Ia sau „cămașa cu altiță” face parte din portul popular românesc al femeii și leagă istoria de odinioară de istoria actuală a noastră, a tuturor. Ia reprezintă în sens extins și spațiul în care ne-am născut, comunitatea căreia îi aparținem sau cu care împărtășim afinități.
Cu fiecare ie achiziționată dintr-o gospodărie țărănească sau dintr-o familie de meșteri populari vom păstra și vom ajuta să se formeze încă o generație care să ducă mai departe această artă românească.
Felul în care ia românească a dăinuit în timp este o adevărată dovadă de statornicie a poporului care a creat-o și pe care îl înfrumuseţează, făcându-l unic între popoarele lumii!
Am participat cu drag la acest eveniment special (…).
Prin evenimente, precum cel de la Tașca, putem transmite generațiilor următoare arta, cunoașterea tradițională și moștenirea de suflet lăsată de generațiile întregi de oameni care au locuit vreodată în spațiul românesc. (…)
Este datoria și darul nostru pentru generațiile următoare”, este mesajul care vine de la secretarul de stat Bogdan Dumea.
Daniel Vinca
foto: facebook / Carmen Nastasă, Daniel Harpa, Bogdan Dumea / și Vestea.net.