Femeie de 82 de ani furată de 3.500 de lei / Metoda “Pensia recalculată”

batrana

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea a două persoane care au sustras bani din locuința unei femei, prin distragerea atenției.

Din data de 06.02.2015, orele 09.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Podoleni efectuează cercetări pentru identificarea a doi bărbați care sunt bănuiți că au sustras din locuinţa unei femei de 82 de ani, din Podoleni suma de 3.500 lei.

Din primele verificări efectuate se pare că vineri, în jurul orei 08.00, la locuinţa persoanei vătămate s-au prezentat cei doi bărbați care i-au comunicat faptul că i-au adus o sumă de bani proveniţi dintr-o recalculare ulterioară a pensiei. Persoana necunoscută a înmânat o bancnotă de 200 lei solicitându-i persoanei vătămate să-i dea rest 100 lei, moment în care a fost observat locul unde victima își depozita economiile. Astfel, prin distragerea atenției, femeia a ieșit afară din casă după unul dintre cei doi bărbați care i-a spus că îi va da o chitanță, iar în acest timp celălalt a sustras suma de 3500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști până în acest moment, s-a stabilit că bărbații s-au deplasat cu un autoturism marca VW de culoare albastră și numere de înmatriculare străine, conținând combinația de litere HDH.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea autorilor și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 

Pentru combaterea acestor genuri de infracțiuni, polițiștii nemțeni vă recomandă:

– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: oferirea de ajutoare sau bani, vânzarea/cumpărarea de produse, folosirea telefonului, schimbul unor bancnote;

– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;

– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă! Păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane.

De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră.

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu lăsați să treacă timp de la comiterea faptei și sesizați-ne prin apelul unic de urgență 112!

 De asemenea, dacă ați fost contactat de către astfel de persoane sau ați asistat la săvârșirea unei astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă să rețineti semnalmentele persoanelor implicate sau caracteristicile mașinilor( numar de inmatriculare), date pe care să le sesizați imediat Poliției!

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns