Femeie accidentată, salvată de o polițistă și un asistent medical aflați în timpul liber

L.E. – o informație neoficială de ultim moment anunță că pacienta a decedat între timp. Acest final tragic nu anulează însă gestul de omenie făcut de martorii oculari.

Viața unei femei accidentată mai devreme într-un eveniment rutier (azi, la ora 9, în comuna Tașca) a fost salvată și datorită celor aflați în trafic, care au dat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD.
Este vorba de o femeie de 56 de ani, conducătoarea unui autoturism care a intrat pe contrasens, lovind frontal un camion.
Victima a rămas încarcerată în mașină, în stare de inconștiență și, până la sosirea echipajelor SMURD, ISU, Ambulanță, șansa ei au fost cei câțiva oameni săritori care au procedat ca la carte.

Printre salvatorii femeii se numără și o polițistă aflată în timpul liber, Ioana-Andreea Elisei (agent la Poliția Piatra Neamț) și prietenul acesteia, asistentul medical George Ionuț Boeru (de la Centrul de Vaccinare din Piața Mare din Piatra Neamț), după cum au precizat pentru Vestea.net martori oculari de la fața locului.

Cunoscând procedurile de prim-ajutor, polițista și asistentul au evaluat rapid starea victimei, au început să vorbească cu aceasta, au readus-o practic la un nivel de comunicare și, împreună cu alte persoane, au reușit să scoată din mașina făcută armonică. În scurt timp au ajuns și cei alarmați prin 112 de chiar șoferul camionului și victima a fost preluată de o mașină a Ambulanței.

Cei doi salvatori voluntari (polițista și asistentul medical) veneau dinspre Bicaz Chei spre Piatra Neamț. În timp ce aceștia salvau practic femeia de la moarte, alți martori oculari erau foarte ocupați să filmeze și să pozeze accidentul.

Comunicatul remis de ISU Neamț confirmă și completează informațiile primite de la martori.

<Accident rutier – tamponare 1 autocamion cu 1 autoturism, sat /com. Tasca, zona Pastravarie Cheita. ISU NT.
Prin apel la 112, în jurul orei 09:02, am fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 12 C, pe comunei Tașca.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM, un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Bicaz și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Bicaz.
În accidentul rutier au fost implicate un autotren și un autoturism în care se aflau doar conducătorii auto. Conducătoarea autoturismului (56 ani) a rămas încarcerată. Aceasta a fost scoasă de participanții la trafic, până la ajungerea forțelor de intervenție.
Victima a fost transportată la spital.
Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și vor curăța și degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului rutier.
Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri de mers>, precizează comunicatul ISU Neamț.

D.V.

One thought on “Femeie accidentată, salvată de o polițistă și un asistent medical aflați în timpul liber

  1. Cum adica,sa nu aibe cetateanul ce sa puna pe Facebook,ca a fost el martor la asa eveniment planetar,sa aiba ce spune la toti….ce conteaza ca o femeie se sufoca in propriul sange ,cu oasele rupte si in dureri atroce….sa fie ea sanatoasa,noi trebuie sa filmam sa dam la can can….poate iese de un mic si o bere dupa. Tampita natie….. Respect celor doi oameni care au inteles sa ajute.

Lasă un răspuns