“Felicitări, domnule viceprimar! Dacă ne invitaţi la restaurant, să ştiţi că mâncăm de post!”

Image 3

 

Desemnarea liberalului Vasile Popescu drept “consilier cu atribuţii de viceprimar” (după ce Dragoş Chitic a fost ales viceprimar cu atribuţii de primar) a stârnit, fireşte, un val de felicitări remise acestuia de către amicii sau prietenii săi.
Dacă de monitorizarea telefoanelor sau de filaje ilegale se ocupă acea parte a presei condusă de securişti reciclaţi în manageri media (vezi cazul ex-colonelului care ÎNCĂ coordonează o televiziune regională din Neamţ), vestea.net a monitorizat aprecierile primite de Popescu via facebook. Din sacul de felicitări şi urări receptate de acesta, de la distanţă se desprinde ca fiind cea mai haioasa cea care îl are ca expeditor pe Romel Bârjoveanu, şeful de cabinet al senatorului Eugen Ţapu: “Felicitari domnule Viceprimar, si mult succes! In cazul in care faceti lista de invitati la restaurant, sa stiti ca Romel Alexandru Birjoveanu si Nechita Mihai Marius mananca de post!”. Urmează, la comentarii, alte felicitări şi, de asemenea, o altă replică haioasă: “Tinerii au primit dezlegare!” (Paula Cristina Geangalău).

Viceprimarul interimar Popescu le mulţumeşte şi, dovedind că a învăţat deja că un politician trebuie să măsoare de 10 ori şi să taie o dată, nu zice NU, dar dă o replică pe măsură: “balul si felicitarile de SF. Vasile” (Popescu Vasile).

Nu credem că termenul respectiv (când e şi onomastica proaspătului vice) a fost avansat ca o tragere de timp ci, mai curând, ca şi creştinul practicant care ţine post – Romel Bârjoveanu – să se poată înfrupta din plin, la propriu şi la figurat, din bucatele “de frupt”. Aşa că rămâne de văzut ce berbecuţi la proţap sau purceluşi de lapte pregăteşte vicele Popescu pentru Romel, Marius şi ceilalţi liberali care, cum, prin ei înşişi, se purifică printr-un binemeritat post.

Daniel VINCA

 

 

2 thoughts on ““Felicitări, domnule viceprimar! Dacă ne invitaţi la restaurant, să ştiţi că mâncăm de post!”

  1. Va dati seama de cati ani o tin liberalii in post si rugaciuni, ca sa ajunga iarasi „in carti”?? Acum, ca-s asa de aproape, nu vor sa renunte la stevie, barabule, soia, praz si alte „dulceturi” de frica sa nu se naruiasca iarasi minunea celesta…. Sa se faca exemplu si sa fie trecut in hrisoave, ca la anul Domnului 2014, cei mai tiitori de religie erau fratii liberali, prin si pentru ei insisi. Vivat !!

  2. Azi se sarbatoreste Sf. Cuv. Daniil Sihastrul, asa ca d-le Daniel Ziaristu’, daca faceti vreo paranghelie, va anunt ca prefer fripturica de purcel si un Chivas cu gheata, inainte, fireste. La multi ani si la multi…..ce preferati ? Fani sau Bani ??

Lasă un răspuns