Fațade refăcute la 8 blocuri în 5 ani, din taxa edilitară

Taxa edilitară reprezintă o taxă locală cu destinație  specială, fiind instituită în anul 2009 pentru refacerea fațadelor imobilelor situate pe raza munipiului Piatra-Neamț, dar și pentru lucrări edilitare  privind amenajarea zonelor adiacente blocurilor (spații verzi, alei pietonale, mobilier stradal), informează un comunicat de presă remis de Primăria Piatra Neamț.
Practic, banii plătiți prin taxa edilitară se întorc la fiecare contribuabil prin lucrări realizate de municipalitate în zonele publice din jurul blocurilor de locuințe colective.

Începând cu anul 2015, un număr de opt blocuri de locuințe au beneficiat de refacerea fațadelor cu fonduri provenite din această taxă, lucrările constând în repararea tencuielii și aplicarea de var, menționează aceeași sursă. Blocurile de locuințe ale căror fațade au fost refăcute sunt:
Blocul Turn de pe Bd. Decebal
9, 10 și 11 de pe Bd. Dacia
16 de pe Aleea Viorelelor
Blocul D5 de pe Str. Dimitrie Leonida
Blocurile H16 și H17 din cartierul Speranța.

„Unul dintre obiectivele care s-au regăsit în fiecare an în Programele de Guvernare Locală a fost reprezentat de refacerea fațadelor deteriorate ale blocurilor de locuințe din Piatra-Neamț. Mi-am dorit ca anual să realizăm astfel de lucrări pentru că ele contribuie la creșterea nivelului de confort al cetățenilor, dar și la îmbunătățirea aspectului urbanistic al orașului” a declarat primarul Dragoș Chitic.

V.N.

One thought on “Fațade refăcute la 8 blocuri în 5 ani, din taxa edilitară

  1. Domnule Vinca, poate ne explica cineva cum se intorc banii din taxa edilitara la cetatenii care locuiesc la case si la firmele care detin spatii in oras?!Ei platesc, dar nu beneficiaza de „reabilitari” pe bani publici!

Lasă un răspuns