Fără semafoare pe Podul Pângărăcior, în weekend și sărbători legale. Ecou la articol Vestea

Drumurile Naționale au luat decizia de a renunța la traficul pe un singur fir semaforizat pe Podul de la Pângîrîcior (DN 15, Piatra Neamț-Bicaz) în zilele de weekend și în sărbătorile legale, după ce Vestea a scris despre cozile artifical create din cauza deciziei șuate de niște incompetenți.

„Buna ziua ! Va aduc la cunostinta ca, urmare a numeroaselor sesizari ale participantilor la trafic referitoare la ambuteiajele de circulatie,pe podul de pe DN 15, km : 300 +981, loc. Pangaracior, impreuna cu Serv. Rutier , s-a hotarat ca in perioada weekend-urilor si a sarbatorilor legale , circulatia sa se desfasoare fara semafoare, respectandu-se semnalizarea verticala si orizontala existenta. A fost informata si fabrica de ciment de la Tasca. Cu respect, Remus LUCA” – acesta este mesajul remis pe un grup de comunicare cu presa de către George Lazăr, prefectul județului Neamț.

„Am stat o oră la coadă la Podul Pângărați!” Directorii de la Drumuri Naționale își bat joc de șoferi!

Reamintim că soluția „un fir / semafoare” a fost luată pentru a facilita trecerea peste pod a camioanelor grele. Inițial s-a aplicat această decizie doar noaptea și o oră pe zi apoi, cum se întâmplă de obicei când nimeni nu ia în calcul respectul pentru plătitorii de rovinietă, pentru DRDP a fost mai comod să o permanentizeze.
Problema majoră nu este prezența acestor semafoare ci că ele sunt setate, primitiv, pe timpi egali pentru ambele sensuri, fără a ține cont de valorile de trafic. Astfel, în unele zile, în timp ce pe un sens se adună la Roșu 3-4 mașini, pe celălalt sens se forma o coadă de 3-4 kilometri peste care șoferii treceau în circa o oră.

D.V.

Lasă un răspuns